<

Hiszünk abban, hogy a legújabb technológiákat ötvözve
az általunk menedzselt projektek hatékonyak és fenntarthatóak.

Projektmenedzsment

Az építőipar digitalizációja kiszámíthatóbb projekteket eredményez

A projektmenedzsment során arra törekszünk, hogy ügyfeleink érdekeit a minőség, a költségek és a határidők tekintetében minden körülmények között biztosítsuk.

Projektmenedzsereink a koncepciótervezéstől a tendereztetésen át a kivitelezés teljeskörű lebonyolításáig menedzselik a folyamatokat.

Segítenek ügyfeleinknek a megfelelő kivitelező kiválasztásában, a tender struktúra kialakításában, a tendereztetési folyamat kialakításában, lebonyolításában, költségmenedzsmentben, optimalizációban és a szerződéskötés során a megrendelői érdekek képviseletében.

Hiszünk abban, hogy a kommunikáció közös adatkörnyezetben (CDE) történő kezelése a kívánt minőség elérésének és a határidők betartásának kulcsa.

Eszközkészletünket a kooperatív munkavégzésre alapozva építettük fel. Így a projekt minden résztvevője naprakész adatok alapján dolgozhat.
Dalux platformot használunk kommunikációra, utánkövetésre és az épületmodell helyszíni megjelenítésére.
Bexel platformot használunk 4D/5D folyamatok támogatására.
Revit szoftverrel garantáljuk a tervek jó minőségét, gyorsítjuk az információcserét és segítjük a hatékony kivitelezést.

Projektmenedzsment területei
a projekt státusza szerint

A feladatunk az ügyfeleink érdekének védelme. Ehhez a közös adatkörnyezet és a BIM munkamódszer nyújt megfelelő hátteret.

BIM módszeren alapuló döntéstámogatás

A BIM munkafolyamat során olyan tervet készítünk, amelyben minden egyes elem megfeleltethető a való életben egy építőanyagnak. Ezen elemek összessége egy térbeli virtuális modellt alkot (3D), és minden elemhez hozzárendelhető a beépítés időigénye és sorrendisége (4D). Az így elkészült épületinformációs modell lehetőséget biztosít minden szükséges építőanyag mennyiség kigyűjtésére. Ehhez a munkafolyamatunkba ágyaztuk a Bexel manager szoftvert, amivel

  • a projekt teljes költségét és ütemtervét kontrollálhatjuk az építés minden fázisában;
  • jelentős időt takarítunk meg a papír alapú építőipari elemzésekkel szemben;
  • rugalmasan követhetjük a változásokat a BIM metodikának köszönhetően;
  • vizuálisan is támogatjuk az erőforrás optimalizációját.

Felhő alapú közös adatkörnyezet a kommunikáció alapja

A projektmenedzser támogatásával megvalósult tervezés befejeztével kerül sor a kivitelező kiválasztására.

A kivitelezés követését, a koordinációt és a tervek ellenőrzését BIM környezetbe integrált rendszerekkel végezzük. Összehangoljuk az építés-szerelési munkát, támogatjuk a terv szerinti kivitelezést. Megelőzzük a rejtett költségek megjelenését, minimalizáljuk a pótmunkák szükségességét.

Ehhez az egyik legfontosabb platform a Dalux rendszere. Ennek segítségével egy felhő alapú közös adatkörnyezethez (CDE) biztosítunk egyszerű hozzáférést minden érintett félnek. A Daluxban a projekt résztvevői okostelefonjaikkal és táblagépeikkel a helyszínen hozzáférhetnek a naprakész 3D-s tervekhez és dokumentumokhoz. A rendszer zárt és interaktív, így a résztvevők könnyen kommunikálhatnak egymással, észrevételezhetnek, nyomon követhetik a feladatokat, folyamatokat és változásokat.

Projektmenedzsment digitális támogatással

A BIM metodika eszközrendszere minden eddiginél hatékonyabban támogatja a projektmenedzsmentet, így gördülékeny és jó minőségű projekteket szállíthatunk le.

A modellalapú, közös adatkörnyezetből közel valós idejű adatokat tudunk lekérni, így friss információkból, tervekből dolgozhat minden érintett. A zárt rendszer kiküszöböli a kommunikációs problémákat és felgyorsítja a változásmenedzsmentet, ezért túlóra és rohanás nélkül is tarthatók a határidők és a költségkeretek.

Projektmenedzsereink a modellből olyan adatokat kérhetnek le, amivel részletes és pontos szakmai, pénzügyi, időbeli vagy akár jogi, logisztikai döntéseket lehet hozni. Ezzel a teljes projekt alatt segítjük a munkát, miközben a szerződéses viszonyokat is rendezetten tartjuk.

A közös adatkörnyezet alapjaiban változtatja meg a projektmenedzsmentet.

A teljes folyamat alatt műszaki jelenléttel biztosítjuk a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások és szabványok betartását. A közös adatkörnyezet újfajta megközelítést követel az építés helyén. A művezetés új értelmet nyer ennek alkalmazásával. A birtokunkban lévő szoftveres tudás és képességek által támogatjuk partnereinket a kivitelezés alatt. Szakértőink a helyszínen megvizsgálják az épületet, összevetik a naprakész tervezett konstrukciót a megvalósult szerkezetekkel, azonosítják az esetleges eltéréseket és azonnal javaslatot tesznek a megoldásra, mind a kivitelező, mind a szakági tervezők felé. A BIM munkamódszerben a változásmenedzsment nagyságrendekkel felgyorsul.

A tervezett minőség megvalósítása a célunk

Egy projekt megvalósulásának minősége nagyrészt a résztvevők együttműködésének sikerességén múlik. A mi megközelítésünk bevonó jellegű: közös, felhő alapú adatkörnyezettel biztosítunk inspiratív és konstruktív teret a különböző vélemények kibontakozására. Hisszük, hogy a legjobb megoldások a különböző nézőpontok és elvárások találkozásakor jönnek létre, ezért integráljuk a digitális eszközöket egyre magasabb szinten a munkafolyamatainkba.

Konstruktív szemlélettel és a közös adatkörnyezet használatával az építési hibák többsége megelőzhető.

További szolgáltatások

Egy épület teljes életciklusát lefedő megoldásokat kínálunk annak érdekében, hogy a projektek hatékonyak és fenntarthatóak legyenek gazdasági, humán és ökológiai szempontból.

Generáltervezés

Több mint 15 éve foglalkozunk nagyléptékű és komplex ipari, kereskedelmi, iroda- és középületek tervezésével. Innovatív szemlélettel a fenntartható jövőért dolgozunk.

bővebben

Belsőépítészeti tervezés

A tervezés során a jövőbe mutató, időt álló megoldásokat keressük. Az embert helyezzük a középpontba, egyaránt figyelembe véve a tudatos és ösztönös igényeket.

bővebben

BIM szolgáltatások

Egy épület teljes életciklusát lefedő megoldásokat kínálunk annak érdekében, hogy a projektek hatékonyak és fenntarthatóak legyenek minden gazdasági, humán és ökológiai szempontból.

bővebben

Scan to BIM

A legújabb 3D lézerszkenner technológiát használjuk épületek felmérésére. Ezen információn alapuló szolgáltatásokat nyújtunk megrendelőink költségeinek csökkentése érdekében.

bővebben

Kapcsolat

Építészeti szolgáltatásainkról kollégáink szívesen nyújtanak további információt. Segítünk abban, hogy a legtöbbet hozzd ki projektedből annak bármely szakaszában.

Egyeztess Bettivel
a projektmenedzsment szolgáltatásról
Strihó Bettina

Vállalkozás és Projektmenedzsment vezető

+36 70 416 0939

Lépj velünk kapcsolatba!

Örömmel ismerkedünk meg jó emberekkel, új projektekkel és eredeti technológiákkal.

Bármiről is legyen szó, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!