<

A BIM egy együttműködési rendszer
amely szavatolja a minőségi
épületek megvalósulását.

BIM szolgáltatások

A BIM munkamódszer használatával közös nyelvet beszélünk.

Továbbfejlesztett BIM munkafolyamatunk nagymértékben növeli a tervezési, építési és karbantartási munkák hatékonyságát az épületek teljes életciklusa során. A digitalizáció legújabb eszközeit használjuk az automatizált, interaktív, részletes információs ökoszisztéma kiépítésére, az abban való együttműködésre és információcserére. Ezáltal az építési folyamatot a célnak megfelelően, a költségvetés és az időkeret betartásával vezetjük végig. Egyúttal hatékonyabbá és olcsóbbá tesszük a létesítménygazdálkodást, csökkentett környezeti terhelés mellett.

Össz-szakági együttműködés

Az építészeti tervezésben sok szakember tapasztalata sűrűsödik össze egy kiváló tervben. A BIM munkafolyamat lehetővé teszi a hatékony együttműködést és a gyors információcserét, ezáltal megelőzve a tervezési hibákat.
Ennek érdekében az összes mérnök egy központi Revit-modellben dolgozik együtt.
A modellt szinkronizáljuk a felhőbe, és az összes érdekelt fél számára elérhetővé tesszük egyszerűsített alkalmazásokon keresztül. Így minden változás gyorsan és átláthatóan nyomon követhető, időt és pénzt takarítva meg.

Az alábbi cikkben Livják Csaba ügyvezetőnk részletes
magyarázattal szolgál a munkamódszerünkről, és eloszlatja
az épületinformációs modellezéssel kapcsolatos tévhiteket:

A BIM életciklus

A BIM életciklus az épületinformációk létrehozásának, karbantartásának és felhasználásának gyakorlata az épület tervezésének, építésének és üzemeltetésének irányítására, valamint az összes érdekelt fél közötti információmegosztás megkönnyítésére.

BIM szolgáltatásaink

Az épületek életciklusát lefedve különböző digitális szolgáltatásokat kínálunk a tervezés, az építés és az üzemeltetés fázisainak támogatására.

EIR és BEP dokumentumok

Az “Exchange Information Requirements” (EIR) és a “BIM Execution Plan” (BEP) az ISO19650 szabványban meghatározott alapfogalmak egy projekt előkészítése esetén.
Az EIR meghatározza, hogy mit, mikor, hogyan és kinek kell előállítanunk adatokat. Tanácsadást nyújtunk a megrendelőknek az ISO szabványos EIR létrehozásához.
A BEP egy átfogó dokumentum, amely segíti a projekt résztvevőit abban, hogy világos szerepek és elvárások alapján haladjanak előre.

Generatív vázlattervezés

A generatív tervezés egy olyan számítógépes ismétlésen alapuló tervezési folyamat, amelyben a tervezők egy megoldásnagy számú lehetséges permutációját vizsgálhatják meg, hogy a leghatékonyabb, optimális tervhez jussanak.
A BIM módszer használatával már a folyamat kezdetétől fogva kísérletezhetünk a tömegformálással és a helyszínrajzokkal, és a projekt fenntarthatóságát szem előtt tartva szűkíthetjük a lehetőségeket. Ehhez a Revit Dynamo-t és más alkalmazásokat használunk.

Engedélyezési- és kiviteli tervkészítés CDE környezetben

A közös adatkörnyezet használata jelentősen növeli a résztvevő mérnökök közötti együttműködés szintjét. Az építész, a statikus, a gépészmérnök, a villamosmérnök és más mérnökök egyszerre dolgoznak ugyanazon a közös modellen. Ez megkönnyíti a döntéshozatalt, a problémák gyorsan megoldhatók, és a végtermék minősége kiemelkedő lesz.

Modell-alapú kivitelezéstámogatás

A CDE használatának másik nagy előnye, hogy az ott tárolt műszaki dokumentáció felhőalapúan elérhető bármely okoseszközön keresztül. Így mindig naprakész adatok használhatóak az építkezésen, és a felmerülő problémák nemcsak a tervlapon, hanem 3D-ben, sőt, akár egy AR-alkalmazás segítségével is kezelhetőek. Így felgyorsul a döntéshozatal, csökkennek a hibák és javul a minőség.

Kivitelezésütemezés

Szimulációk segítségével meghatározzuk a 3D információs modell és a rajta elvégzendő munkák ütemezése közötti kapcsolatot. Ezt a munkaterület tervezésével kapcsolatos tevékenységekhez használjuk, beleértve az alkalmazott eszközöket és embereket, lehetővé téve a legpontosabb ütemterv elkészítését. (4D BIM)

Költségvetés

Ha már rendelkezünk 3D információkkal az épületről, amelyeket az ütemtervvel bővítettünk, akkor az elemekhez költséginformációkat is hozzáadhatunk. Modellalapú mennyiségkimutatást és költségvetés-tervezést (5D BIM) biztosítunk a pénzügyi, műszaki és logisztikai döntésekhez.

Előregyártás

Több ezer év tapasztalata bizonyítja, hogy az előregyártás felgyorsítja a munkát, növeli a minőséget és energiát takarít meg. Az építőipar digitalizálása lehetővé teszi az egyedi előregyártott elemek használatát. Ez magasabb szintre emelheti az épületek optimalizálását. Lehetőség van arra, hogy azt építsük meg, amire valóban szükség van, ahelyett, hogy olyan elemet választanánk, amely csak tág határok között felel meg az elvárásoknak.

Scan to BIM, az első lépés a digitális iker létrehozásához

A legmodernebb lézerszkennelési technológia segítségével bármilyen helyszín, épület vagy építmény néhány milliméteres pontossággal digitalizálható. A szkennelés segítségével az épületről digitális ikertestvért lehet létrehozni, amely nemcsak a minőségellenőrzés kiváló eszköze, hanem az épületben használt IoT-eszközök és -alkalmazások bemenete is.


Érdekel a lézerszkennelés?

Tudj meg többet Scan to BIM szolgáltatásunkról!


Létesítménygazdálkodás támogatása

Az „as-built” BIM-modell (6D) feltöltésre kerül a megfelelő épületeleminformációkkal, például a termékadatokkal és részletekkel, az üzemeltetési/karbantartási kézikönyvekkel, a gyártói információkkal és elérhetőségekkel stb.
Ezt az adatbázist a felhasználók/tulajdonosok egy testreszabott, webalapú környezeten keresztül érhetik el. Ez segíti a létesítményüzemeltetőket a létesítmény üzemeltetésében és karbantartásában, miközben a felhasználó számára teljeskörű információs modellt biztosít.

További szolgáltatások

Egy épület teljes életciklusát lefedő megoldásokat kínálunk annak érdekében, hogy a projektek hatékonyak és fenntarthatóak legyenek gazdasági, humán és ökológiai szempontból.

Generáltervezés

Több mint 15 éve foglalkozunk nagyléptékű és komplex ipari, kereskedelmi, iroda- és középületek tervezésével. Innovatív szemlélettel a fenntartható jövőért dolgozunk.

bővebben

Belsőépítészeti tervezés

A tervezés során a jövőbe mutató, időt álló megoldásokat keressük. Az embert helyezzük a középpontba, egyaránt figyelembe véve a tudatos és ösztönös igényeket.

bővebben

Scan to BIM

A legújabb 3D lézerszkenner technológiát használjuk épületek felmérésére. Ezen információn alapuló szolgáltatásokat nyújtunk megrendelőink költségeinek csökkentése érdekében.

bővebben

Projektmenedzsment

A BIM munkafolyamat minden előnyét kihasználva képviseljük megrendelőink érdekeit, csökkentjük költségeit és szavatoljuk tanácsadóink minőségi munkáját.

bővebben

Kapcsolat

Építészeti szolgáltatásainkról kollégáink szívesen nyújtanak további információt. Segítünk abban, hogy a legtöbbet hozd ki projektedből annak bármely szakaszában.

Beszélj Csabával a BIM szolgáltatásokról
Livják Csaba

Alapító, ügyvezető

Lépj velünk kapcsolatba!

Örömmel ismerkedünk meg jó emberekkel, új projektekkel és eredeti technológiákkal.

Bármiről is legyen szó, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!