<

Felelősségteljes építészettel
alakítjuk a saját jövőnket.

Mit gondolunk az
építészetről

Felelősséget vállalunk a jövőnkért

Az építészet legfontosabb feladata ma, hogy egyszerre vegye figyelembe a megrendelői, a használói és a környezeti igényeket, sőt rugalmasan kezelje ezek változásait az épület teljes életciklusán át.

Nem csupán rajzokat készítünk,
hanem hosszú, összetett és sok szereplős folyamatokat
vezetünk.

Ezért irányítanunk kell a kommunikációt az építőipar szereplői közötti és technikailag is képesnek kell lennünk a gyors alkalmazkodásra. Megrendelőinkkel és a végső használókkal, kollégáinkkal és partnereinkkel azokat a kérdéseket tesszük fel, melyek olyan válaszokhoz vezetnek, amik nem csak ma érvényesek, hanem a jövőben is.

Livják Csaba gondolatai

Livják Csaba, a BuildEXT alapítója és ügyvezető igazgatója a következőkben foglalja össze gondolatait:

Paradigmaváltás közepén vagyunk. A digitalizáció átalakítja az egész építőipart.
A küldetésemnek tekintem az új technológia bevezetését, és ahelyett, hogy csak beszélnénk róla, valós BIM-projekteket kívánok végigvinni a közép-kelet-európai régióban, az első ötlettől a létesítménygazdálkodás támogatásáig.

Hiszem, hogy ez megvalósítható, ezért már évek óta dolgozom rajta.

Ötven kollégám és százötven mérnök partnerem minden reggel azzal a szilárd hittel kel fel és veti bele magát a munkába, hogy a hozzáállásunk valóban megváltoztatja a status quo-t a tervezés, az építés és az épületüzemeltetés területén.

Hisszük, hogy hatékony,
gazdaságos és környezetbarát
projekteket tudunk megvalósítani
.”

  • A closed BIM munkafolyamatban hiszünk és dolgozunk, amely kiküszöböli a tervezési hibákat és lehetővé teszi a komplex folyamatok sikeres kezelését.
  • Hiszünk a webalapú projektplatformokban, amelyek növelik a változáskezelés sebességét, és interaktív módon szolgáltatnak információt a tervekről, a 3D modellekről és az épületelemekről.
  • Hiszünk az emberi programozásban a kiterjesztett- és kevert valóság (AR és MR) segítségével, amely minden építőipari dolgozót képessé tesz a bonyolult rendszerek gyors és pontos megépítésére.

Nagy és összetett gyárakat, telephelyeket, ipari épületeket és belső tereket tervezünk. Csúcsminőségű felmérési technológiákat használunk, és digitális ikreket építünk a létesítményekről. Mindezt nagyon hatékonyan, az elérhető legmodernebb technológiákkal végezzük. Agilisak vagyunk és folyamatosan tanulunk.

Hiszünk abban, hogy tudásunkkal és szenvedélyünkkel hatékony, gazdaságos és környezetbarát projekteket tudunk megvalósítani a teljes digitális életciklus figyelembe vételével.

Hogyan dolgozunk

Beszéljünk egy nyelvet a BIM munkamódszer segítségével

Ahhoz, hogy egy jó ötletből pontos terv és hibátlan ház születhessen, rengeteg résztvevő sikeres együttműködésére van szükség. Egy ilyen projekt átlátható információáramlás nélkül bábeli zűrzavarhoz vezet.

A BIM munkamódszert alkalmazzuk a tervezés kezdetétől a kivitelezés támogatásán át az üzemeltetés optimalizálásáig.

Ezért kihasználjuk a BIM munkamódszer előnyeit és meghívunk minden résztvevőt egy közös, felhőalapú tervező asztalhoz, ahol együtt hozzuk meg a döntésinket és mindenki hozzáteszi a projekthez a maga szakmai tudását. Így egy csapásra emeljük a minőséget, nyerünk időt és spórolunk erőforrásokat.

Tervezés sokszínű csapatban

Az építészeti tervezés során számos szakember tapasztalata adódik össze. A BIM munkamódszer teret enged a közös munkára és a gyors információcserére, ezzel megelőzve a tervezési hibákat. A digitális környezet segít abban, hogy még a tervező asztalon kísérletezzük ki a legjobb megoldásokat.

Digitálisan támogatott kivitelezés

A költségbecsléstől a kivitelezés lezárásáig minden építkezés a folyamatosan felmerülő problémáktól és kényszerű változtatásoktól terhelt. A BIM munkamódszer rendkívüli előnye, hogy gyorsan és átláthatóan lehet lekövetni a változásokat, ezzel időt és pénzt takarítva meg.

A BIM munkamódszer elejét veszi a költséges hibáknak és pótmunkáknak, így lényegesen csökkenthető a kivitelezés összköltsége és átfutási ideje.

Optimalizált üzemeltetés

Az épülettel párhuzamosan készülő as-built modell kulcsfontosságú a fenntarthatóság szempontjából. A modellt egy modern FM-szoftver segítségével kapcsolhatjuk össze létesítményünkkel, létrehozva annak digitális ikerpárját. Ennek segítségével optimalizálható az épület működése és így nagyságrendekkel csökkenthető a fenntartási költség. Ezen felül azonnal felhasználható bármilyen építészeti vagy belsőépítészeti átalakítás esetén.

Szolgáltatásaink

Generáltervezés

Több mint 15 éve foglalkozunk nagyléptékű és komplex ipari, kereskedelmi, iroda- és középületek tervezésével. Innovatív szemlélettel a fenntartható jövőért dolgozunk.

bővebben

Belsőépítészet

A tervezés során a jövőbe mutató, időt álló megoldásokat keressük. Az embert helyezzük a középpontba, egyaránt figyelembe véve a tudatos és ösztönös igényeket.

bővebben

BIM szolgáltatások

A fenntarthatóság jegyében az épület teljes élettartamát figyelemmel kísérjük. BIM munkamódszer lehetőségeit kiaknázva teljes körű szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a kivitelezésen át az üzemeltetésig.

bővebben

Scan to BIM

A legújabb 3D lézerszkenner technológiát használjuk épületek felmérésére. Ezen információn alapuló szolgáltatásokat nyújtunk megrendelőink költségeinek csökkentése érdekében.

bővebben

Projektmenedzsment

A BIM munkafolyamat minden előnyét kihasználva képviseljük a megrendelőink érdekeit, csökkentjük költségeit és szavatoljuk tanácsadóink minőségi munkáját.

bővebben

Miben vagyunk kiemelkedőek

Minél komplexebb annál komfortosabb

A fő profilunk ipari, kereskedelmi, iroda- és középületek generáltervezése és azok kivitelezésének és üzemeltetésének támogatása. A BuildEXT jellemzői a kiemelkedő építészeti minőség, a mérnöki szemlélet és az innovatív megoldások.
Az épületinformációs modellezés munkamódszerével lekövetjük a projekt teljes életciklusát és fenntartható megoldást kínálunk minden gazdasági, környezeti és emberi kihívásra.
Mi a BuildEXT-nél az építészet felelősségteljes gyakorlásával alakítjuk a saját jövőnket beleértve a magyar építőipar versenyképességét.

Projektek

Nyitottak vagyunk az újdonságokra.
Azáltal, hogy élen járunk a BIM munkamódszer használatában, megváltoztatjuk magunk körül a világot.

Stúdió

A kezdetek

A BuildEXT jogelődjét, az n-Gon Studiót 2008-ban alapítottuk, épp a gazdasági világválság előestéjén. A válság nagyon gyorsan és kíméletleneül tanít, így a kezdeti kudarcok és véráldozatok után az iroda hamarosan növekedésnek indult. Valamit tényleg jól csinálhattunk, mert a megrendelőink szívesen dolgoztak velünk és a projektek is egyre nagyobbak és bonyolultabbak lettek.

A fordulat

2017-ben értük el a ma általánosan használt tervezés technológia határát. Egy kínkeservesen teljesített projekt után úgy döntöttünk, ezt így tovább nem csináljuk. Megkerestük az elérhető legmodernebb technológiát és lecseréltünk szinte minden rendszert és szoftvert, mindent, ami addig a hétköznapok biztonságát adta. Elköteleztük magunkat a BIM munkamódszer mellett.

BuildEXT

A cég 2019 végén átalakult és ma a kiterjesztett építőipar teljes spektrumán fejleszt és szállít szolgáltatásokat. Olyanokat, amelyek mindeddig nem léteztek.

2021-ben a BuildEXT megszerezte a BIM ISO 19650 tanúsítványt.

Mára közel 50, főleg építész és belsőépítész munkatársam több mint 60 stratégiai partnerünk mintegy 150 mérnökének, tanácsadójának és munkatársának a munkáját irányítja napi szinten a teljes tervezési spektrumban. Ezek a partnerek a CEU régió legfelkészültebb, független építőipari szereplői, akiknek a tudását és tapasztalatát egy közös technológiai platform köré szerveztük, hogy nagy szolgáltatási biztonság mellett évi 150 projekt generáltervezését hajthassuk végre.

Vidám és támogató légkört hozunk létre, mert számunkra a pozitív szemlélet nem cél, hanem maga a mód, ahogyan működünk.

Csapat

Nyitottan egymásra és a világra

Egy újdonságra nyitott, támogató közeget nyújtó, vidám csapat, amelyben a mérnöki szemlélet dominál. Szeretünk járatlan utakat felfedezni, nem félünk attól, hogy hibázunk, mert ebből is tanulunk és ezt a tudást örömmel osztjuk meg egymással.
A mérnöki szemlélet nálunk azt jelenti, hogy átfogó felelősséget vállalunk a környezetünkért. Ezért ha a tervezésen túlmutató hatást akarunk elérni, akkor olyan világot kell teremtenünk, ahol az építészet egy tudatos szolgáltatás, mintsem az ego önkifejezésének eszköze.

Tarts velünk és légy részese ennek az izgalmas utazásnak!