<

A BIM munkamódszerrel végzett belsőépítészet szavatolja, hogy az elképzelt terv módosítás nélkül megvalósuljon.

Belsőépítészeti tervezés

Átgondolt terveinket a legújabb digitális eszközök felhasználásával ültetjük át a gyakorlatba.

Önálló belsőépítész csapatunk elkötelezett abban, hogy olyan inspiráló tereket hozzanak létre, amelyek jobbá teszik a felhasználók mindennapjait. Megkönnyítjük az emberek közötti interakciót, elősegítjük a munkát és a tanulást, a játékot és az örömöt, a koncentrációt és a pihenést.
Belsőépítészeink professzionális szakértelemmel rendelkeznek a koncepcióalkotástól a térkiosztás tervezésen és a belsőépítészeten át a bútortervezésig, világítástechnikáig és látványtervezésig.

A sikeres belsőépítészet kulcsa a felhasználó megértése, bevonása és a birtokbavételre ösztönzés.

Belsőépítészeti projekt menete

Fenntartható belsőépítészet

A megbízóval szorosan együttműködve mindig az egészséges egyensúlyra törekszünk. Egyszerre kell megfelelnünk a pénzügyi, környezetvédelmi és végfelhasználói szempontoknak. Ezt a fajta komplex szemléletet azért tudjuk megvalósítani, mert a belsőépítészeti tervezést is BIM munkamódszer segítségével végezzük. Így szimulációkat tudunk végezni az optimális megoldás kiválasztására, illetve pontos számításokkal tudjuk megtervezni és támogatni a kivitelezést és az üzemeltetést.

Projektek

Belsőépítészeti szolgáltatásaink

A belsőépítészeti együttműködés az első beszélgetéstől a használatba vételig az alábbi főbb lépésekből áll:

I. Audit

Minden projektet az ügyfél megismerésével kezdünk. Meghatározzuk a kihívásokat és lehetőségeket, és feltérképezzük a felhasználók igényeit, akár teljeskörű kérdőíves és/vagy interjús adatgyűjtés segítségével​.
Meghatározzuk a helyiségeket és vizsgáljuk azok optimalizált kihasználtságát. A jövőbeli ígényeket figyelembe véve megvizsgáljuk a flexibilis megoldások létjogosultságát.
Javaslatot teszünk hybrid irodamegoldások alkalmazására. A home office, az online tér és az irodai munkahelyek közötti együttműködés összehangolása már az első lépésben lehetséges.

II. Spaceplan

A spaceplan elkészítése során arra törekszünk, hogy a szükséges funkciókat a legoptimálisabb módon osszuk ki a rendelkezésre álló térben. Rengeteg egyedi tényezőt kell súlyoznunk a döntéshozatal során. A felhasználók igényeit tartjuk szem előtt, de a gazdaságossági szempontok és az üzemeltetés feltételei is alakítják a végső tervet.
Amennyiben a munka tereiről beszélünk, akkor a jó spaceplan hozzájárul a pozitív szervezeti változásokhoz, elősegíti az egészségesebb, hatékonyabb, jókedvűbb munkavégzést és megjeleníti a megrendelő értékeit.

III. Márkajegyek implementálása

A márka (brand) elemei nem mindig, vagy csak korlátozott mértékben, esetleg részekben alkalmazhatók és fordíthatók le belsőépítészetre. A színvilág átgondolatlan, direkt alkalmazása ezért könnyen eredményezhet sablonos, vagy más márkákkal összetéveszthető, akár teljesen más hangulatú belsőépítészeti tereket.

Ezt elkerülendő megvizsgáljuk, hogy az arculat mely elemei hol, milyen formával és anyaggal, milyen arányban, valamint milyen kiegészítő színekkel kombinálva alkalmazhatók. Ezeket moodboardokba foglaljuk és a variációkat átbeszéljük megrendelőinkkel.

Munkánk során az arculattervezővel is együttműködünk, így minden esetben a térfunkciót megtartó, harmonikus, a cég szellemiségét és céljait egyértelműen kommunikáló tereket alkotunk.

IV. Belsőépítészeti design

Célunk, hogy olyan tereket hozzunk létre, amelyek egyszerre rendkívül funkcionálisak és a használók érzelmeire is pozitívan hatnak.
A tervezést a szakági műszaki feltételek figyelembe vételével BIM munkamódszerrel végezzük. Ezért büszkék vagyunk arra, hogy minden, amit tervezünk, a valóságban is kivitelezhető és a költségvetési kereteken belül is marad.
A széleskörű szakmai tapasztalatunknak köszönhetően képesek vagyunk kidolgozni a holnap igényeihez, a különböző célokhoz, a megváltozott munka- és életkörülményekhez igazodó rugalmas belsőépítészeti megoldásokat.

A kreatív belsőépítészeti ötletek akkor valósulhatnak meg
mérnöki precizitással, ha élen járunk a legújabb digitális eszközök használatában.

V. Vizualizáció

A BIM alapú tervezés egyik előnye, hogy könnyen tudjuk bemutatni az elképzelt belső teret képeken, videóban vagy akár egy bejárható térbeli modell segítségével. Így a résztvevők könnyen érthetik meg a térbeli relációkat ezzel felgyorsítvaés pontosabbá téve a tervezés menetét.
Fotórealisztikus látványtervek készítésével pedig sikeresen tudjuk támogatni a projekthez kapcsolódó marketing tevékenységet.

VI. Kiviteli terv

Amikor a projekt elérkezik a kiviteli terv fázisba, akkor lesznek igazán láthatók a BIM alapú munkamódszer előnyei. A Fit-out kiviteli terveket többek között az elektromos, gépész, tűzvédelmi szakágakkal karöltve készítjük el egy felhő alapú közös adat környezetben (CDE). Ezáltal a tervek technikai problémáktól mentesen és a felhasznált anyagok és termékek valós specifikiációinak figyelembe vételével készülnek el. Ráadásul a létrejövő adatcsomagból könnyen tudunk generálni pontos mennyiségkimutatást és költségbecslést is.

VII. Bútortervezés

Az otthon és a munka, a tanulás és a szabadidő közötti különbség elmosódik. Ezért gyakran kell egyedi, személyre szabott megoldást nyújtanunk. Ezen felül fontos, hogy megjelenjenek olyan objektumok a belső térben, melyek a megrendelő márkajegyeit hordozzák. Az ilyen egyedi elemek megvalósítását a tervezéstől a gyártásig és beépítésig felügyeljük. Tesszük mindezt a költségkeretet figyelembe véve, de a legkiválóbb anyagokat és megoldásokat felhasználva.

VIII. FF&E (Furniture, Fixture and Equipment)

A belsőépítészeti tervezés az érzékszerveinkre legintenzívebben ható építészeti diszciplina. Egy építészetileg kimagasló épület jól kell, hogy szolgálja a használók igényeit, de a mindennapi életben a hatékonyságot, a kényelmet, a jó közérzetet azok a kézzelfogható elemek biztosítják, amelyek körülveszik a használót. A szék, amelyben dolgozik, a lámpa, ami karnyújtásnyira van, vagy a videokonferencia rendszer, ami működik, mind olyan eszközök, amik meghatározzák egy belsőépítészeti projekt sikerét.
Ezért fordítunk különös figyelmet a bútorok, kiegészítők, elektronikai és világítási rendszerek átgondolt megtervezésére.

A használó közérzetét első sorban a kézzelfogható elemek határozzák meg.

IX. Fit-out projektmenedzsment

A shell and core állapottól kezdve teljeskörű projektmenedzsmenttel segítjük, hogy az iroda, vagy a retail terület használatra kész legyen. Kooperációkat szervezünk a projekt résztvevőkkel, a tulajdonossal, a bérlővel és ha van, akkor a megbízott beépítési vállalkozóval.
Segítünk a tender struktúra és a tendereztetési folyamat kialakításában, lebonyolításában, költségmenedzsmentben, költségoptimalizációban és a szerződéskötés során a megrendelői érdekek képviseletében. Felügyeljük és ellenőrizzük az esetlegesen szükséges áttervezési, kivitelezési munkák megvalósulását a felmerülő problémák gyors és szakszerű kezelésével.
Munkánkat alapvetően BIM workflow mentén, de a körülményekhez alkalmazkodva hagyományos munkamenetben is végezzük. Olyan fejlett építőipari projektmenedzsment eszközöket alkalmazunk, amelyekkel minden eddiginél gyorsabb változásmenedzsmentet, könnyebb és átláthatóbb kommunikációt és költségmenedzsmentet tudunk megvalósítani.

Napi rutinunk, hogy AR technológiával
segítünk betekintést nyerni a jövőbe.

X. Létesítménygazdálkodás támogatása

Az építőipar digitalizációjának előrehaladtával az épületek és azok belső terei rengeteg új, IoT alapú szolgáltatással bővülnek. Ezek bevezetésének alapfeltétele, hogy rendelkezésre álljon egy olyan adatbázis a házról, melyre a különböző informatikai megoldások ráköthetőek.
Mivel BIM metodikában dolgozunk, az általunk létrehozott adatállomány megfelelő alapot jelent a jövő megoldásainak integrálásához.


Érdekel a BIM és a belsőépítészet kapcsolata?

Tudj meg többet az épület információs modell alapú szolgáltatásainkról!


További szolgáltatások

Egy épület teljes életciklusát lefedő megoldásokat kínálunk annak érdekében, hogy a projektek hatékonyak és fenntarthatóak legyenek gazdasági, humán és ökológiai szempontból.

Generáltervezés

Több mint 15 éve foglalkozunk nagyléptékű és komplex ipari, kereskedelmi, iroda- és középületek tervezésével. Innovatív szemlélettel a fenntartható jövőért dolgozunk.

bővebben

BIM szolgáltatások

A fenntarthatóság jegyében az épület teljes élettartamát figyelemmel kísérjük. A BIM munkamódszer lehetőségeit kiaknázva teljes körű szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a kivitelezésen át az üzemeltetésig.

bővebben

Scan to BIM

A legújabb 3D lézerszkenner technológiát használjuk épületek felmérésére. Ezen információn alapuló szolgáltatásokat nyújtunk megrendelőink költségeinek csökkentése érdekében.

bővebben

Projektmenedzsment

A BIM munkafolyamat minden előnyét kihasználva képviseljük megrendelőink érdekeit, csökkentjük költségeit és szavatoljuk tanácsadóink minőségi munkáját.

bővebben

Kapcsolat

Építészeti szolgáltatásainkról kollégáink szívesen nyújtanak további információt. Segítünk abban, hogy a legtöbbet hozd ki projektedből annak bármely szakaszában.

Egyeztess Sándorral belsőépítész szolgáltatásunkról
Nagy Sándor

Vállalkozásvezető

+36 30 953 8212

Lépj velünk kapcsolatba!

Örömmel ismerkedünk meg jó emberekkel, új projektekkel és eredeti technológiákkal.

Bármiről is legyen szó, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!