<

Multifunkcionális terek
egy megújuló munkakörnyezetben

Academia

Ügyfél: Akadémia Office Building Kft.

Bruttó szintterület: 1 800 m2

Helyszín: Budapest

Tervezés éve: 2022

Építész: Baktay Andrea, Tóth Attila

Díjak: Az Év felújított irodaháza 2024 (Az Év irodája), Future Project of the Year 2022, Office Project of the Year, Retrofit/Refurbishment of the Year 2023 (CRE Real Estate Awards)

Minősítés: BREEAM In-use, WELL Platinum & Gold, Wiredscore Gold, Access4you

Szolgáltatások: , ,

Funkció: ,

A feladatunk az Academia irodaépület átalakításának belsőépítészeti tervezése volt, a koncepció, településképi bejelentési és kiviteli tervek elkészítése a ház eredeti tervezőjének, Guczogi Györgynek a hozzájárulásával. A bérlők átrendeződése miatt lehetőség nyílt arra, hogy a tulajdonos újragondolja az épület tereit, bővítse az elérhető funkciók körét, korszerűsítse a belső megjelenést. Ezen felül a megrendelő a tetőn egy új terasz kialakítását tervezi, ahonnan egyedülálló panoráma nyílik a belvárosra.

Az új munkavégzési szokások elmossák a határokat a funkciók között.

Többféle felhasználóra szabva

Multifunkcionalitás

A tudatos újratervezés célja, hogy az irodaházban dolgozók produktívabb, kényelmesebb, inspirálóbb munkakörnyezetet vehessenek birtokba, mellyel könnyebben azonosulnak. A tervezett új közösségi terek és szolgáltatások a bérlőkön felül az utcáról betérő látogatók számára is elérhetőek lesznek. Az innovatív és inspiratív munkakörnyezet segít a bérlőknek, hogy a legjobb munkatársakat tudják magukhoz csábítani. Az átgondolt tervezésbe fektetett energia így végül minden résztvevő számára értéket teremt.

Digitális biztonság

A megújítás során legalább annyira fókuszt kaptak a digitális kapcsolatok és az okos megoldások, akárcsak az akadálymentesség és a közösségi funkciók. Ennek eredményeként az ACADEMIA irodaház lett Magyarország első WiredScore akkreditált épülete, ráadásul azonnal Gold értékeléssel.

Academia a Duna felől

Földszinti és galériaszinti funkciók

A korábbi bérlő egy bankfiók volt. Az egykori pénztárak helyén kávézó és lounge kerül kialakításra, a fogyasztó térnek a lobby ad helyet. Az Arany János utca felől étterem épül. Az étteremhez teraszkapcsolat kialakítható.

Academia metszet

Az Akadémia utca felől, a korábbi postafiók helyén, üzlethelyiség kerül kialakításra. A galéria terület két oldalán bérelhető tárgyaló és konferenciaterem helyezkednek el. Igény szerint a galéria külön belső üvegfallal történő térelhatárolásával önálló rendezvénytérré alakítható.

Tetőkert a belváros felett

A meglévő tető délkeleti részén alakítható ki minőségi pihenőidő eltöltésére alkalmas tér, amely nyitott és részben fedett árnyékos teraszokra és zöldfelületekre osztható. Az tetőkijárat építménye kettéválasztja a tervezéssel érintett tetőfelületet egy déli és egy északi tetőrészre. Az északiról a Parlament épülete a déliről a Budai Vár és a Bazilika épülete látszik jobban.

Az északi inkább parkos kialakítású fix padokkal, mozgatható székekkel, kerti asztalokkal, míg a déli lounge hangulatú, kerti kanapéval, étkező asztallal elképzelt. Az északi levegőzésre, olvasásra, pihenésre használandó, míg déli társalgásra, ebédre, társasági életre szolgálhat.

CRE Real Estate Awards

A budapesti InterContinental épülete adott otthont 2022. október 20-án a 4. alkalommal megrendezett CRE Real Estate Awards-nak, ahol a szakmai zsűri elismerte a legjobb épületeket, vállalatokat, ingatlantranzakciókat és iparági szakembereket Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és a balkáni államok között. A díjátadón az „Év Tervezett Projektje” díj nyertese az általunk tervezett, budapesti ACADEMIA lett. Az ingatlan a következő évben rendezett CRE Real Estate Awards eseményen az „Év irodája” és az „Év felújítása/átépítése” díjakat is elnyerte.

Academia

Csapat

BuildEXT
Projektvezető és felelős tervező: Tóth Attila
Belsőépítész projektvezető: Baktay Andrea
Építész tervező munkatársak: Ábele-Nagy András, Cédl András, Cserháti Dávid, Jablonkay Álmos, Mezei Márk, Nagyistván Petra, Rónai Viktória, Sóti Balázs, Tóth Bernadett, Tóth István, Zengő Attila

Szakágak
Statika: Gősi Levente
Épületgépészet: András-Tövissi Balázs, Hargita Kristóf, Simon Richárd
Épületvillamosság: Borsányi Károly, Haratik János
Tűzvédelem: Fenyvesi Zsolt, Vécsey Laura
Konyhatechnológia: Gauland András

A Wiredscore minősítési folyamatot a – többek között az áttervezésért is felelős – BuildEXT akkreditált csapata menedzselte végig Baktay Andrea vezetésével, Simon Richárd (HAAN Stúdió) támogatásával.

Fotók és CGI
BuildEXT, ConvergenCE

Sandor Nagy

Beszélj Sándorral erről a projektről
Sandor Nagy

Business manager

+36 30 953 8212

Lépj velünk kapcsolatba