<

Az ACADEMIA az első WiredScore akkreditációjú irodaház Magyarországon

A ConvergenCE díjnyertes ACADEMIA irodaháza lett Magyarország első WiredScore akkreditált épülete, ráadásul azonnal Gold értékeléssel. A minősítési folyamatot a – többek között az áttervezésért is felelős – BuildEXT akkreditált csapata menedzselte végig a HAAN Stúdió támogatásával.

A főváros üzleti, kormányzati, turisztikai és kulturális negyedében álló, belvárosi irodaház az ESG szellemében újult meg és került újrapozícionálásra 2022-ben. Az Europa Capital és a ConvergenCE olyan innovatívan üzemeltethető, kényelmi „concierge” szolgáltatásokat és flexibilisen alakítható irodaterületeket kívánt létrehozni, ahol a klasszikus luxust a modern technikával ötvözve nyújthat professzionális munkakörnyezetet és kimagasló ügyfélélményt.

Megújulás a digitalizáció
és az esztétika jegyében.

A megújítás során ezért legalább annyira fókuszt kaptak a digitális kapcsolatok és az okos megoldások, akárcsak az akadálymentesség és a közösségi funkciók.

A WiredScore tanúsítványt elsősorban annak köszönhetően szerezhette meg az irodaház, hogy VTS Rise technológia integrálásával kiemelt figyelmet fordított a munkavállalók, a terek és a technológia közötti kapcsolatteremtésre.

A VTS-sel való együttműködésen túl is számos kényelmi, a hatékonyságot növelő funkció kerül beépítésre: a jelenlétet érzékelő, alacsony fogyasztású lámpatestek, a zaj és kellemetlen légáramlatoktól mentes, egyenletes hőmérsékletet biztosító mennyezeti hűtés-fűtés a jó közérzetet, a mészkő és egyéb nemes anyagok alkalmazása pedig a fenntarthatóságot szolgálják, így az ACADEMIA a legmagasabb szintű környezetvédelmi előírásoknak, igényeknek is megfelel majd.

A belsőépítészeti és műszaki megoldások, a közös területek és az irodahelyiségek megújulása mind a fenntarthatóság jegyében zajlik, a környezettudatos minősítések megszerzése mellett pedig az épület a nettó zéró kibocsátást is megcélozza.

Az irodaház elsőként pályázik a belvárosi épületek közül a WELL minősítés legmagasabb fokának megszerzésére, a Platinumra is, továbbá jelenleg zajlik az akadálymentes minősítésre vonatkozó Access4you tervaudit is. Az ACADEMIA tavaly elnyerte a rangos CRE Awards-on „Az Év Tervezett Projektje” díjat is, ahol magyar, cseh, szlovák és balkáni pályázókkal versenyzett az elismerésért.

Az átalakítási projektben a BuildEXT felelt a teljes belsőépítészeti áttervezésért, a településképi bejelentési- és kiviteli tervek elkészítésért. Ezen kívül egyedülálló módon hangsúlyos szerepünk volt a hasznosítási koncepció kialakításában, így elláttuk a teljes épület funkciótervezését is, de többek között egy gyönyörű panorámával rendelkező, egyedi tetőteraszt is terveztünk és engedélyeztettünk az épületre. A minősítési folyamatot a BuildEXT akkreditált csapata menedzselte végig, a HAAN Stúdió szintén akkreditált kollégájának a támogatásával.

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei