<

Weinberg irodaház átadó a cég 30. születésnapján

Új irodaháza felavatásával együtt ünnepelte 30. születésnapját a Weinberg ’93 Építő Kft. Sárospatakon. Az épület BIM alapú tervezése és projektmenedzsmentje a BuildEXT nevéhez kötődik, az április 25-i nagyszabású rendezvényen Lázár János építésügyi miniszter is rész vett.

Építőipari gyöngyszem Zemplénben

A sárospataki székhelyű, generálkivitelezéssel és acélszerkezet-gyártással foglalkozó magyar társaságot mára nagy bonyolultságú projekteket kivitelező cégként tartják számon. A legutóbbi évben a Weinberg árbevétele 25 milliárd forint volt, míg idén 30 milliárdos forgalmat terveznek.

A vállalat nevéhez olyan projektek köthetők, mint a Magyar Zene Háza, a Haladás-stadion, a tatabányai multicsarnok vagy a bergeni TV2 központja acélszerkezeti munkáinak a gyártása és szerelése, de a washingtoni Nasa-múzeum főbejárati kapuját is ők gyártották le. A cég tevékenységét több alkalommal díjazták, az AEROPLEX repülőgép hangár acélszerkezetének gyártásáért és generálkivitelezéséért például Építőipari Mesterdíjat és Építőipari Nívódíjat kapott a cég.

A vállalkozást vezető Derczó István Magyar Építők magazin áprilisi lapszámának címlapján szerepel, a vele készített interjú itt olvasható, az irodaház átadásáról és az azt kísérő ünnepségről a Magyar Építők ebben a cikkben számolt be részletesen.

Magyar BIM projekt, nemzetközi elismerés

A felkérést arra kaptuk, hogy megtervezzük és BIM alapú projektmenedzsmenttel kísérjük a cég sárospataki irodájának bővítését. A meglévő, egyedi homlokzattal rendelkező épület mellé a megrendelői kérések mentén egy nyaktaggal összekötött, visszafogottabb tömböt álmodtunk meg, rugalmas, a kor elvárásainak megfelelő, poszt-Covid megoldásokkal, amikkel hosszú távon is biztosítható az optimális kihasználtság és a dolgozói elégedettség.

Az ISO 19650 projekt az első pillanattól kezdve BIM metodika használatával folyt, nem csak a tervezést, de a kivitelezést is korszerű digitális eszközökkel támogattuk.

Az eredmény: egy rugalmas és modern, magasan automatizált gépészettel ellátott open office, büdzsén és határidőn belül, nemzetközi figyelmet elnyert projekt részeként megvalósítva, valamint egy üzemeltetésre, fejlesztésre és átalakításra felkészített, információban gazdag, digitális modell.

A teljes projektet ebben a videóban foglaltuk össze:

További részletek a projekt bemutató oldalán találhatók.

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei