<

A VALUETEAM podcast Livják Csabát látta vendégül

Két podcast, félévnyi különbséggel, mégis, mintha 5 év telt volna el. Livják Csabával beszélgetett másodszor is a VALUETEAM podcast sorozata bónusz epizódjában.

A VALUETEAM szervezetfejlesztő csapat ”Kivételes KKV-k” c. podcast sorozatának bónusz epizódjában ismét Livják Csabával beszélgetett Fodor-Maksai Anna, a VALUETEAM szakmai vezetője. A podcast sorozat célja, hogy úgy mutasson be kiváló KKV-ket, hogy ne csak megismerjük őket, hanem minél többet tanulhassunk is tőlük.

Annyira pörög a digitalizáció és az ezzel kapcsolatos változások a világban, hogy nem bírtuk ki, hogy ne jelentkezzünk még egy podcast résszel idén a témában” – vezetik fel a második adást az alkotók. Az első rész novemberi rögzítését követő hetekben robbant be ugyanis a ChatGPT a köztudatba, majd pár hónapra rá megszavazta a parlament az állami építési beruházások rendjéről szóló törvényt, ami lavinaszerű változásokat indított el az egyébként is turbulens építőipari digitalizációban.

Az epizódban sok más mellett őszinte vallomást hallunk Livják Csabától, a BuildEXT alapítójától és ügyvezetőjétől, aki egy sziklaszirt közötti két szakadék között érzi magát: “egyik oldalt a magyar építőipar analóg vonulata, a másikon pedig a digitalizáció által vezérelt szintetikus valóság található”. És bár mindkettő karnyújtásnyira van, teljesen más kihívásokat támaszt a cég életében, ami alapvetően határozza meg a hazai fejlődés lehetőségeit és a cég mozgásterét is.

A családi ház tervezés pár éven belül
egy hatdolláros applikáció lesz.

Az adásban szó esik az építész szakma változásairól és a jövő kihívásairól, amit a számítási kapacitás növekedése és az AI elterjedése okoz. “Az, hogy épületeket tervezel, az pár év múlva pár embernek lesz a privilégiuma… ahogy megjelentek a nagy adatbázisokat használó modellek, egy egyszerű családi ház tervezés egy ilyen hatdolláros applikáció lesz szerintem pár éven belül.” – mondta el a témában az ügyvezető és a fejlődéshez való viszonyról később hozzátette: “valójában a jövőre vonatkozóan nincsenek szabályok, nincsenek receptek. Egy dolog van: hogy bele kell állni és csinálni kell. És el kell fogadni, hogy nagyon sok problémával fogunk szembesülni.

A beszélgetések a VALUETEAM csatornáin érhetők el:

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei