<

IVSZ MENTA: BuildEXT az építőipari digitalizációról

Az idén 30 éves, jubileumi rendezvényen a BuildEXT-et is felkérték a szervezők, hogy tartsunk előadást az építőipari digitalizáció helyzetéről, jövőjéről és az üzletre gyakorolt hatásáról.

A MENTA a digitális gazdaság legmagasabb presztízsű, exkluzív környezetben megtartott konferenciája. A jövő trendjeit bemutató, de gyakorlati megvalósíthatóságot szem előtt tartó, a közeljövőre vonatkozó konkrét iránymutatást tartalmazó tartalom minden évben több száz felsővezetőt, döntéshozót, valamint a döntések előkészítésében közvetlen résztvevő hallgatót vonz, így a látogatók között megtalálhatók valamennyi jelentős digitalizálódó iparág, és a kormányzati szféra képviselői is.

Az idei esemény 3 téma, az ember, az üzlet és a technológia köré lett szervezve. Ennek megfelelően szó esett a humán tényező szerepéről az MI által egyre inkább átszőtt világban, hogy milyen vezetőkre van szükség illetve hogy a vállalati kultúrának milyen irányt kell vennie ezekben az időkben.

A második témakör, az üzlet azokat a trendeket dolgozta fel, amelyeknek minden cégvezető fókuszában ott kell lennie: kibervédelem, a fenntartható céges működés és az ESG, a digitális transzformáció okozta kihívások és – visszacsatolva az emberi tényezőhöz – az ezekhez elengedhetetlen tehetségek bevonzása. Végül természetesen fókuszt kapott a technológia, azon belül a virtualizáció, az MI, a felhőtechnológiák és a digital twin szerepe is.

A BuildEXT-et a cég alapítója és ügyvezetője, Livják Csaba képviselte, aki miután felvezette a digitalizáció egyértelműen felismerhető mintázatát, bemutatta, hogy az építőipari evolúcióban milyen szerepe van a fókuszba vett témáknak.

Livják Csaba előad az IVSZ MENTA 2023-as, 30 éves jubileumi rendezvényén

A BIM az építőipar
új operációs rendszere

A BIM az építőipar digitalizációjának következő lépcsője: a strukturált információ modell egy közös adatkörnyezet és a kapcsolódó applikációk segítségével minden eddiginél nagyobb üzleti hatékonyságot eredményez, és ezt a szakma mellett mára a szabályozó szervek is felismerték. Szó esett így állami szabályozásról, digitális életciklusról, adatalapú üzemeltetésről és természetesen a közeljövőről is.

A kollaboratív intelligencia, a virtuális szimulációk mögött álló, megnövekedett számítási kapacitás, adatmennyiség és IT infrastruktúra ugyanis az építész szerepét is teljes mértékben átformálja. Ennek eredményeként az építésziroda egyfajta integrátor-megoldásszállító lesz az építőipari vertikumban, ahol a létrehozott információ modellhez köthető (kommunikációs, szimulációs, üzemeltetési stb.) platformokat szállít le a megrendelőnek.

Köszönjük a közönség feszült figyelmét és a felkérést a szervezőknek, a rendezvény előadásai hamarosan megtekinthetők lesznek az IVSZ csatornáin.

Legközelebb nézd élőben!

Ha szeretnél találkoznál velünk személyesen, részt venni előadásunkon, vagy egyszerűen csak érdekel az építőipari digitalizáció, iratkozz fel hírlevelünkre – biztos, hogy időben értesítünk!

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei