<

AI témában adtunk elő az ERSTE ügyféltalálkozó sorozatán

Meghívott előadóként prezentált Livják Csaba, a BuildEXT ügyvezető igazgatója az ERSTE kiemelt partnereinek rendezett ügyféltalálkozókon. Az áprilisban indult rendezvénysorozat 6 vidéki és 3 budapesti helyszínen zajlott.

Az esemény célja, hogy felhívja a bank kiemelt partnereinek figyelmét a mesterséges intelligencia berobbanása okozta kihívásokra és gyakorlatias, hasznos információkkal lássa el őket a témában.

„A mesterséges intelligencia már nem a jövő, hanem a jelen. Pandora szelencéje kinyílt, és csak rajtunk múlik, hogy haszonélvezői vagy elszenvedői leszünk.” – szólt a kiemelt partnereknek küldött meghívó. A helyszíneken százas nagyságrendben jelentek meg az érdeklődő cégvezetők, az eseményeket Cselovszki Róbert (Vállalati és pénzügyi piacok vezérigazgató-helyettes) és Somlai László (Private Banking vezető) köszöntője nyitotta meg, majd egy húszperces tőkepieci kitekintőt követve Livják Csaba vette át a szót.

Livják Csaba, a BuildEXT alapító ügyvezetője előad az ERSTE ügyféltalálkozón (Fotó: Egressy Orsi)
Livják Csaba, a BuildEXT alapító ügyvezetője előad az ERSTE ügyféltalálkozón (Fotó: Egressy Orsi)

A BuildEXT ügyvezetőjének „Mesterséges Intelligencia – avagy egy korszakváltás lehetőségei és veszélyei” című előadása kifejezetten gyakorlati oldalról mutatta be a mindennapjainkban már jelen lévő AI nyújtotta lehetőségeket és veszélyeket.

A prezentáció a technológia fejlődését bemutató, rövid áttekintéssel indult, majd azonnal mélyvízbe váltott: Csaba ugyanis élőben demózta a hangklónozás fejlett mivoltát, rávilágítva azonnal pár, már most is jelen lévő biztonsági kockázatra.

A mesterséges intelligencia a valaha volt leggyorsabban terjedő technológia és ezzel tudnunk kell élni; míg másfél évvel ezelőtt csak távlati lehetőségként hallottunk róla, ma már számos területen alkalmazzuk napi szinten is. Persze nem feltétlenül rossz szándékkal, sőt: a BuildEXT napi workflow-jának része többek között a generatív dizájn, a midjourney-s képalkotás és a text to video promptolás is, de a különféle szoftvereket leadgenerálásra és információkutatásra, -rendszerezésre is használja csapatunk.

Persze a Black Mirror sorozat deep fake szürrealitása is az ajtón kopogtat és teljesen jogosan merül fel a kérdés: kinek veszi el a munkáját az AI és milyen területeken használjuk már most is munkát segítő eszközként? Mi a különbség az európai és a távol-keleti szemléletmód között és hogyan mutatkozik ez meg a terület fejlesztésében megjelenő pénzben, az egyes piacok fejlődési ütemében? Hol lépünk be az avatarok világába és hogyan kelnek életre az eszközeink, miként zárkózik fel a kínai robotika a Boston Dynamics világához?

A Boston Dynamics robotkutyáját már két éve vendégül láttuk a BuildEXT irodájában (Video: BuildEXT)

Ha minden kérdésre nem is válaszolt, de az ügyvezető számos példát és adatot hozott a fentiekre. Az előadás végén betekinthettek a résztvevők abba is, hogy cégvezetőként és építészmérnökként milyen eszközöket használ a BuildEXT-ben már ma napi szinten és milyen irányú fejlődés várható akár a személyes, akár a szervezeti munkanapokban.

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei