<

Digitális Maslow és az After Covid generáció

Sokan nem látják még, de a lockdown után valami gyökeresen megváltozott. A társadalmunk egy része – különösen a fiatalok – már sohasem tér vissza ugyanabba a működésbe, ami előtte volt.

Az AC (After Covid) generáció számára a munka legtöbb esetben azt a 8 órát jelenti majd, ahol időutazóként visszaugranak az oldschoolba: elavult eszközöket használnak és olyan menedzserek utasításait kell elfogadniuk, akik nem megosztják az információt és partnerként vezetik a csapatukat, hanem visszafogják az információáramlást és uralkodnak, hogy fenntartsák az organigramban látható státuszukat.

Ennek a generációnak ez nem elfogadható, így amint tudnak, lelépnek. Az új norma számukra a digitálist jelenti, a folyamatos online jelenlétet, a tudásmegosztást és a hálózatként működést. A konstans változást, akár napjában többször is. Azt, hogy már nem utazunk és találkozunk, hanem remote vagyunk jelen, bárhol, bármikor.

Az új norma a folyamatos online jelenlét, a
tudásmegosztás és a hálózatként működés.

Megváltozott a kommunikáció és a helyhez, személyekhez való viszonyunk. És hogy ez jobb lett-e?

Az attól függ, miként reagálunk rá.

De bárhogy vélekedünk is, itt van, és egyre több területet formál át. Teljesen mindegy, hogy mit gondolunk róla. Hogy elítéljük, vagy egyáltalán megkérdezte-e valaki a véleményünket. Nem változik tőle semmi.

Talán kicsit kusza, de nekem ez jutott eszembe erről az új megközelítésű, emberi szükséglethierarchiát ábrázoló, digitális Maslow piramisról egy olyan hétvége után, ahol felismerések sokaságán vagyok túl.

A digitális Maslow piramis, a szükségletek új normája
Forrás: Bluesyemre.com

Szerintem ez az ábra ennek a jelenségnek a lényegét ragadja meg.

Ezen lehet keseregni, elítélni és korai nyugdíjba menni vagy szociális gondozónak állni.

Vagy lehet optimistának maradni, jó céget alkotni, felismerni és elfogadni a változást, adaptálódni és gyorsulva haladni tovább.

Kinek-kinek vérmérséklete szerint.

Csaba Livjak

Beszélj Csabával erről a cikkről

CEO, Founder

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei