<

Előadtunk a CEEC 2023 csúcstalálkozón

A CEEC (Conseil Européen des Economistes de la Construction) Budapesten tartotta meg 2023 őszi, globális csúcstalálkozóját hazai tagvállata a Spányi Partners Zrt. szervezésében. Az ágazat előremozdítását célzó eseményen a hazai építőipar három kiemelt szereplője kapott lehetőséget a legjobb hazai gyakorlatok bemutatására.

A CEEC (Conseil Européen des Economistes de la Construction vagy az Építőipari Közgazdászok Európai Tanácsa) az építőipari közgazdászok európai tudásközpontja. A szervezet európai szakembereket köt össze, hogy megosszák egymással a legjobb gyakorlatokat, információkat és tapasztalatokat, azért, hogy segítsék az építőipari költségszakértők szakmáját, a közös tudás megosztását és a nemzetközi szabványok terjedését.

Az október 5-7 között zajló rendezvénysorozatban a BuildEXT-nek az a megtisztelő lehetőség jutott, hogy a Graphisofttal és a Spányi Partners Zrt-vel együtt képviselje a magyar építőipari ágazatot.

A BuildEXT oldaláról Livják Csaba (Ügyvezető, alapító) és Gajdán Péter (Projektmenedzser) mutatta be a kollégáink által fejlesztett, korszerű, Revit alapú, closed BIM tervezési munkafolyamatunkat, valamint az Uniformat alapú, mennyiségi jegyzékre épülő, automatizált költségbecslő rendszerünket.

A kifejezetten a magyar viszonyokra szabott, élő projektjeinkben alkalmazott ÉKTR költségjelentési rendszerünk felhasználása iránt mutatkozó, élénk érdeklődés alapos, magával ragadó vitát eredményezett az olyan, világszerte elismert szabványokkal való összehangolásáról, mint a RICS és az ICMS.

Livják Csaba előad a CEEC 2023 évi, budapesti rendezvényén

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a CEEC képviselőinek, a Spányi Partners Zrt-nek, valamint személyesen Spányi Györgynek, Lengyel Vilmosnak és Lengyel Balázsnak a meghívásért.

A CEEC

Európában több mint 100 000 tagja van az építőipari közgazdászok szakterületét képviselő szervezeteknek, amelyek oktatását, képzését és szakmai normáit szakmai testületek felügyelik, amelyek közül a legfontosabbak a CEEC tagjai.

Az építőipari közgazdász szakma az egyes európai államokban különböző irányvonalak mentén fejlődött, a szakma a CEEC-en keresztül osztja meg egymással kutatási eredményeit, ismereteit és tapasztalatait a legjobb gyakorlatok előmozdítása érdekében. A CEEC szorosan együttműködik kivitelezőkkel, megrendelőkkel, valamint a kapcsolódó szakterületeken dolgozó építész, mérnök, műszaki ellenőr, költségmenedzser és projektmenedzser szakmai kollégákkal.

A CEEC elsődleges céljai:

  • az építésgazdaságtan meghatározására, tartalmára, gyakorlatára és felügyeletére vonatkozó iránymutatások kidolgozása.
  • a munkamódszerek összehangolása
  • az információ- és tapasztalatcsere megkönnyítése
  • az építésgazdaságtani alap- és továbbképzés előmozdítása.
  • az építőipari költségszakértői szakma előmozdítása.
Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei