<

AI – Digitális Építészet Meetup a Budapest Design Week alatt

Idén is csatlakozunk a húszéves Budapest Design Week kreatívipari eseménysorozatához. A digitális építészet és a BIM iránt érdeklődők 2023.10.10-én 18:00 órától tarthatnak velünk egy különleges estén, ahol irodánkban végigkalauzoljuk őket a modern építőipar digitalizálódásának talán legizgalmasabb, AI által is érintett időszakán.

A 2003-ban indult Budapest Design Week a legátfogóbb, legtöbb programot magában foglaló, a fővároson messze túlmutató kreatívipari eseménysor, mely egyben a designszakma éves seregszemléje is. Az idén október 5–15. között jubileumát ünneplő fesztivál remek alkalmat nyújt arra, hogy közösen felidézzük az elmúlt két évtizedet és kitekintsünk a napjainkat alakító legfontosabb trendekre.

A rendezvénysorozat egyik kiemelt helyszíne a Néprajzi Múzeum, ahol egy különleges kamarakiállítás mellett a a közönség megtekintheti a Magyar Formatervezési Díj, valamint a Design Management Díj kiállítást is. Két éve a Magyar Formatervezési Tanács a BuildEXT-et díjazta Design Management elismerő oklevéllel.

A BuildEXT a rendezvénysorozat keretein belül egy estére ismét megnyitja irodája kapuját és lehetővé teszi a hi-tech építészet és a mesterséges intelligencia iránt érdeklődők számára, hogy rövid körutazást tegyenek a XXI. századi építészetbe.

Ilyen volt a BuildEXT irodájában a 2022-es Nyitott Stúdió est (Fotó: BuildEXT)

A gyakorlati példákat felvonultató prezentációnk során látogatóink megismerkedhetnek a mesterséges intelligencia építészetben betöltött szerepéről, az általunk használt digitális eszközökkel, a legrombolóbb BIM mítoszokkal és velük szemben a valósággal, de kitérünk a BIM kritikus szerepéről a fenntartható épített környezettel kapcsolatosan is. Olyan világba kalauzoljuk látogatóinkat, ahol a fenntarthatóság, a transzparencia és a mindent átható hatékonyság az épületek teljes életciklusában, a tervezés, kivitelezés és üzemeltetés szakaszában is jelen van.

A prezentáció után a résztvevők VR szemüveg és Hololens 2 segítségével élhetik át, hogy milyen hatékonyan segíti a digitalizáció nem csak a tervezés, de a kivitelezés és az üzemeltetés szakaszát is. A bemutató alatt és után kötetlen beszélgetésben lesz lehetőség szakmai eszmecserét folytatni egymással és a BuildEXT kollégáival.

A 2022-es rendezvényünkről itt és itt található még fotó.

További részletek és regisztráció itt.

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei