<

Ikonikus panoráma
a Zemplén szívében

Tokaji TV torony és kilátó

Ügyfél: Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft.

Helyszín: Tokaj

Tervezés éve: 2021

Szolgáltatások:

Funkció: ,

A Tokaj, Tarcal és Bodrogkeresztúr települések által határolt Kopasz-hegy komplex turisztikai fejlesztése részeként kaptunk egy izgalmas felkérést. A feladatunk a Tokaji TV toronyt a középpontba helyező egységes, tájba simuló, külső látványterveket is tartalmazó koncepcióterv elkészítése volt.

Emblematikus alkotás

A Tokaji tv adóból egy vonzó és látványos komplexumot szerettünk volna létrehozni, amely figyelemfelkeltő építészeti jegyeivel és éjszakai megjelenésével 50-80 km-es körzetből vonzza a látogatókat.

Látványos és
egyedi acélszerkezet

Kilátó

A meglévő TV tornyot érintetlenül hagyva egy kiegészítő acélszerkezettel, lépcsővel és lifttel terveztük megvalósítani az új kilátót.

Az új szint közvetlenül a torony eredeti karbantartó helyisége alatt épül meg, védett kilátó szintet szolgáltatva. A szerkezet teherhordását az egyenes acélcsővekből kialakított, vizuálisan mégis csavarodó hatást kölcsönző háló, mint másodlagos tartó végzi.

Az új kilátószintről
felejthetetlen a panoráma

Kiállítóterem

Az épület minimális átalakításával létrejött egy tágas tér, amit a kávézó felől érkező zárt átjárón keresztül közelíthetünk meg. A hosszanti teret megosztva akár több tárlat is berendezhető a zavartalan élmény jegyében.

Az alsó szinten egy kívülről is megközelíthető raktárhelyiséget alakítottunk ki, ami a kiállítást hivatott kiszolgálni. Tartozik hozzá egy üzemeltetést segítő iroda, illetve vizesblokk.

Központi épület

A meglévő épület minimális átalakításával, felújításával készül el a létesítmény üzemeltetését kiszolgáló központi épület, amelyben a kávézón túl, sportbolt illetve eszközkölcsönző, valamint csomagmegőrző várja az idelátogatokat.

Streetfood és panoráma büfé

A túrázók, siklóernyősök és más turisták komfortérzetét az autóforduló alatt kiépített, a borvidékre jellemző borospincék kialakítását idéző panorámaterasz és büfé növeli.

Szálloda

Az épület íves formával kapcsolódik a domborzathoz, így a  Zempléni-hegység és a Tokaj-Hegyalja panorámájában is gyönyörködhetünk ebéd vagy pezsgőfürdőzés közben. A 40 szobás, mélygarázzsal ellátott szálloda a panorámateraszaival, konferenciatermeivel és wellness részlegével kiváló helyszíne lehet céges csapatépítőknek, konferenciáknak, esküvőknek.

Libegő

A komplexumot libegő köti össze Tokaj városával. A hotel épületébe integrált felső megállóból egy lombsétányon keresztül látogatható a panorámaterasz. A libegő vonzóvá teszi a területet a hegyikerékpározás és a downhill szerelmesei számára, de a Tokaj szíve programban megvalósítandó ebike megállóhelyeként is kiváló színfolt.

A szomszédos sípálya egy műanyag burkolattal alkalmassá tehető a szezonon kívüli síoktatásra, amivel az idény további értékes hónapokkal hosszabbítható.


Érdekel a tervezés?

Tudj meg többet a generáltervezés szolgáltatásunkról!


Tokaji TV torony és kilátó

Csapat

BuildEXT
Felelős tervező: Livják Csaba
Építész tervező munkatársak: Tóth Bernadett, Németh Zsófia

Fotók és CGI
BuildEXT

Csaba Livjak

Beszélj Csabával erről a projektről
Csaba Livjak

CEO, Founder

Lépj velünk kapcsolatba