<

Komplex műszaki kihívások,
egységes belsőépítészeti megoldások

Körösladányi sportközpont

Ügyfél: Körösladány Város Önkormányzata

Bruttó szintterület: 4562 m2

Helyszín: Körösladány

Tervezés éve: 2021

Építész: Baktay Andrea

Szolgáltatások:

Funkció:

A Körösladányi sportközpont nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás, aminek részeként egy tornacsarnokot és egy tanuszodát valósítanak meg. Csapatunk elsősorban az uszoda belsőépítészeti terveire vonatkozóan kapott felkérést, de a sportcsarnokot is érintettük a projektben.

Többcélú funkcionalitás

A két létesítmény fenntartása és gazdaságos üzemeltetése szempontjából fontos szempont volt, hogy egyéb, bevételtermelő funkciókat is el tudjanak látni. Az uszoda ezért – bár elsősorban iskolásoknak kínál lehetőséget az úszásoktatásra – a fennmaradó időben közhasználatú célokat is ellát, a tornacsarnokkal együtt pedig a wellness és fitnesz tereknek köszönhetően komplex szolgáltatást tud biztosítani.

A Körösladányi sportközpont projekt összetett volt: olyan strapabíró, komplex műszaki megoldásokat kellett beterveznünk a meglévő koncepció alapján, ami a tervezés során magas szintű szakági együttműködést igényelt. Elsődleges feladatunk ezért a sokrétű igények és elvárások egységes belsőépítészeti megoldásokká történő alakítása volt.

Tágas uszodatér,
világos felületekkel

Mood

A két épület, a tornacsarnok és az uszoda homlokzati színe adott volt, így a vakolat, a táblás falburkolatok, lamellák és a vasbeton panelek színeiből vezettük vissza a belső terek és a signage színvilágát.

Komplementer színek és fa alkalmazását javasoltuk, hogy egymással harmonizáló, a funkciókat egyértelműen megjelenítő jelrendszer és belső térdinamika jöjjön létre. Olyan színpárokat kerestünk, amik jól kiegészítik egymást és ezek mentén fejtettük ki elképzelésünket.

Szerettünk volna többféle hangulatot is a megrendelő elé tárni, ezért nem álltunk meg egy variációnál, a terveinket többféle színkombinációban is bemutattuk.

Világos terek

A megbízásunk többek között burkolatkiosztásra, álmennyezet és lámpakiosztás kialakítására, dekorációra és a bútorzat kialakítására, álmennyezeti koncepcióra, valamint információs táblák és eszközök kihelyezésére is vonatkozott. Ennek keretein belül a teljes épület, azaz a fogadó tér, büfé, ruhatár, a galéria, a fitness fogadótér és a központi vizesblokk hangulatának megtervezéséért felelt belsőépítész csapatunk.

A burkolatok, burkolatkiosztások választásával, az álmennyezet és a lámpák kialakításával, a hátfaltervvel, valamint a tájékoztató táblák, jelölések és feliratok grafikai megoldásaival vonzó és korszerű létesítmény érzetét céloztuk meg a Körösladányi sportközpont esetében.


Érdekel a belsőépítészet?

Tudj meg többet a belsőépítészeti tervezés szolgáltatásunkról!


Körösladányi uszoda

Csapat

Felelős építész: Schadl Zoltán, Tóth Csaba, Bánhegyi Zsolt
Konzulens tervező: Bach Péter
Építész munkatársak: Boholy Ildikó, Kenyeres László, Farkas Ádám

BuildEXT
Belsőépítész tervező: Baktay Andrea
Építész tervező munkatársak: Cserháti Dávid, Dang Thi Viktória, Váradi Kata

Szakágak
Statika: Balázs Géza
Épületgépészet: Túri Zoltán
Épületvillamosság: Fülöp Miklós
Tűzvédelem: Garai Tamás
Uszodatechnika: Varga István
Tájépítész: Karádi Gábor
Akusztika: Csott Róbert
Környezetvédelem: Pásztor István
Rehabilitáció: Rózsa Sára
Úttervezés: Vágási Tibor
Sporttechnológia: Tappler Zita
Közműtervezés: Bévárdi Béla
Geotechnika: Reisingler Krisztián

Fotók és CGI
BuildEXT

Sandor Nagy

Beszélj Sándorral erről a projektről
Sandor Nagy

Business manager

+36 30 953 8212

Lépj velünk kapcsolatba