<

Egy átmeneti tér a feltöltődés szolgálatában.

Bosch télikert

Ügyfél: Robert Bosch Kft.

Bruttó szintterület: 230 m2

Helyszín: Budapest

Tervezés éve: 2020

Építész: Tóth Attila

Szolgáltatások: ,

Funkció: ,

A Robert Bosch Kft. a meglévő saját ingatlanaiban és a meglévő bérleményeinek területén az irodai és laborterületek átalakítását tervezte. A beruházások két ütemben kerültek megvalósításra, amelynek során a 2. ütem munkálatai az 1. ütem befejezésével kiköltöztetett szervezeti egységek korábbi helyén lettek elvégezve. A megrendelő az elvégzendő átalakítási munkák kiviteli terveinek elkészítéséhez, valamint a kivitelezők kiválasztását követően a munkálatok és az átadás‐átvételek lebonyolításához irodánkat kérte fel szakmai partnerként.

Az átmeneti, kint-bent, terek jellegükből adódóan segítik a pihentető szemlélődést.

Otthon a munkahelyen

Megváltozott munkahelyi igények

A munkavégzés tereivel kapcsolatos elvárásaink érezhetően változtak az elmúlt időben. A munkáltatók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy anyaghasználatában és térszervezésében olyan területeket biztosítsanak a munkatársak számára, melyek kiemelkedő minőséget sugároznak és inspirálóan hatnak a használóra.

A Bosch számára is meghatározó cél volt, hogy olyan elemekkel gazdagítsuk a belső tereket, melyek növelik az otthonosság érzetét és komfortosak. Ennek jegyében az újonnan kialakításra kerülő kantint egy télikert jellegű bővítményként képzeltük el. Az északnyugati teljesen üvegezett homlokzat természetes fénnyel világítja be a helyiséget és a tervezett zöldszigetek illetve élő növényfalak egyedülálló atmoszférát kölcsönöznek a belső térnek.

A bútorozás során alkalmazott természetes anyagok, mint a fa, bőr és textil tovább fokozzák az otthonosság élményét. A látható, de feketére festett mennyezeti gépészet növeli a térérzetet és akusztikai szempontból is előnyös miközben költséghatékony megoldás. A víziónk megvalósításához az építési engedélyezési és kiviteli terveket is elkészítettük, a megvalósítást azonban a Covid pandémia meghiúsította.


Érdekel a belsőpítészet?

Tudj meg többet a belsőépítészeti tervezés szolgáltatásunkról!


Bosch télikert

Csapat

BuildEXT
Projektvezető építész: Tóth Attila
Építész tervező munkatársak: Tóth Bernadett, Dulic Dejan

Szakágak
Statika: Hosszú Balázs, Fekete Gábor
Épületgépészet: Áy János, Böttger Eszter
Épületvillamosság: Pál Attila, Czakó Ernő

Fotók és CGI
BuildEXT

Attila Tóth

Beszélj Attilával erről a projektről
Attila Tóth

Project lead architect

+3620 535 8421

Lépj velünk kapcsolatba