<
Bosch campus II

Koncepciótervek a Bosch új
kutatási és fejlesztési központjáról

Bosch Budapest Innovációs Kampusz

Ügyfél: Robert Bosch Kft.

Bruttó szintterület: 90 000 m2

Helyszín: Budapest

Átadás: 2022

Tervezés éve: 2018

Építész: Livják Csaba

Szolgáltatások:

Funkció: ,

Bosch Budapest Campus II, vázlatterv, homlokzat a Sibrik Miklós út felől

2018-ban kaptunk felkérést a Robert Bosch Kft. német vezető tervezőjétől a Bosch magyarországi képviseletének, közel 90 000 m2-es telekre tervezett új Bosch Budapest Innovációs Kampuszának koncepció tervezésére. A német vezetőség úgy döntött, hogy párhuzamosan modernizálja a meglévő és bérelt épületeket, és hoz létre egy új kutatás fejlesztési központot 1800 mérnök számára. Mindezt az autóipar nagy léptékű változási teszik szükségessé.

„Vállalatunk élen kíván járni a jövőt alakító technológiák megalkotásában és ehhez elengedhetetlen munkatársaim innovatív munkája.”

Daniel Korioth, Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója

A Bosch Budapest Innovációs Kampusz koncepciója

A meglévő telken található régi cérnagyár elbontásra kerül, a telephelyet képező épületegyüttesek összefüggő láncolatot alkotva alakítják ki az új kampuszt. A komplexum a koncepcióterv szerint két fázisban épülne, először a Gyömrői út felöli tömbök, majd a Sibrik Miklós úttal határos épületek.

Bosch Budapest Campus II, vázlatterv, helyszínrajz

A tervezett új központban a kutatólabor és iroda funkciók mellett az autóipar fejlesztései számára kialakított, tízezer négyzetméteres tesztpálya, mesterséges tóval ellátott belső udvar, valamint a dolgozókat kiszolgáló parkolóház kerül kialakításra. A központ emellett közvetlen bejárati kapcsolattal rendelkezik majd a KÖKI közlekedési csomópontja felé is.

Bosch Budapest Campus II, vázlatterv, belső udvar

A tervezett telephely a meglévő, bérelt fejlesztőközponttal a két telket elválasztó főút fölött közlekedő híddal kerül csatlakoztatásra, így az épület a Bosch legnagyobb nyugat-európai fejlesztőközpontja lesz.

Az elkészült Bosch Budapest Innovációs Kampusz 2022. szeptember 8-án került átadásra.

Bosch Budapest Campus II, vázlatterv, parkolóház
Csaba Livjak

Beszélj Csabával erről a projektről
Csaba Livjak

CEO, Founder

Lépj velünk kapcsolatba