<
agora maganrendelo

Az emberközpontú design és az orvostechnológia metszete

Agora magánrendelő

Ügyfél: Agora Medical Center Kft.

Bruttó szintterület: 1200 m2

Helyszín: Budapest

Tervezés éve: 2021

Építész: Tóth Attila

Szolgáltatások:

Funkció: ,

A projekt során az Agora Medical Center Kft. részére terveztünk magán járóbeteg szakrendelőt hozzá kapcsolódó irodákat és kiszolgáló helyiségeket. Az Agora magánrendelő területén tíz rendelő, egy kiemelt kezelő, valamint konzultációs helyiségek került kialakításra. A projekt fit-out jellegű beruházás volt, azaz a magánrendelőnek otthont adó irodaépület tartószerkezeti és homlokzati határoló szerkezetei adottak, a feladatunk a belső terek építészeti és belsőépítészeti tervezése volt. Fit-out generál kiviteli terv készült összes szakági tervvel és orvostechnológia tervfejezettel.

Megvizsgáljuk, hogy a marketingarculat, illetve a grafikai elemek hogyan jeleníthetők meg a tervben.

Inkluzív tervezés

Igényfelmérés és adatszolgáltatások elemzése

A belsőépítészeti arculattervezés egy olyan feladat, amely összhangba hozza a marketingarculat alkotóelemeit és a beltér megjelenését a cég javára, szoros és rendszeres együttműködésben a megbízóval. Miután megtörtént a teljeskörű igényfelmérés és az adatszolgáltatásokat is megkaptuk megrendelőinktől, csapatunk feldolgozza a kapott információkat, helyigényeket, a belsőépítészeti elképzeléseket és arculati kézikönyvet. Alaposan megvizsgáljuk, hogy a marketingarculati, illetve a grafikai elemek hogyan jeleníthetőek meg az Agora magánrendelő belsőépítészeti terében.

Design koncepció alkotás

Belsőépítészeti csapatunk moodboardokat állít össze, space plan-eket és koncepcionális terveket készít, valamint , textúrákat és színeket válogat össze. Lényeges, hogy a belsőépítészeti terv olyan komponensekből álljon össze, amely formai-, hangulat- és színvilágában megegyezik az arculat elemeivel. Ezzel párhuzamosan formálódik az alaprajzi térszervezés is, amely szintúgy követi a cég szellemiségét és céljait. Ezáltal könnyen azonosíthatóvá válik mind az ott dolgozók, mind a vendégek számára.

A moodboard a hatékony kommunikáció fontos eszköze.

Kiviteli tervek készítése

Miután a megrendelő jóváhagyta a space plant és a design koncepciót, a szükséges szakágak bevonásával elkészítjük a kiviteli terveket. Ebben kidolgozásra kerül az egyedi megoldások, specifikáljuk az anyagokat, felületeket, színeket, bútorokat. Árazatlan költségvetéskiírást készítünk a tendereztetéshez.

Vizualizáció

Az építészeti tervezés egy összetett rendszer, amely sok különböző szakterület együttműködését igényli. Ahhoz hogy a megrendelő is részese lehessen a folyamatnak, szükség van arra is, hogy nem csak a technológiai igényeket kielégítő részlettervek készüljenek el, hanem olyan látványtervek is, melyek valósághűen reprezentálják a tervezett belső tereket. Ez az Agora magánrendelő projekt esetében is szerves részét képezte a belsőépítészeti tervezés szolgáltatásunknak


Érdekel a belsőépítészet?

Tudj meg többet a belsőépítészeti tervezés szolgáltatásunkról!


Agora magánrendelő

Csapat

BuildEXT
Projektvezető és felelős tervező: Tóth Attila
Építész tervező munkatársak: Tóth Bernadett


Szakágak
Statika: Gősi Levente
Épületgépészet: Makáry Csaba
Épületvillamosság: Benke Szilveszter
Tűzvédelem: Fenyvesi Zsolt
Épületakusztika: Józsa Gusztáv
Műemlékvédelem: Dr. Déry Attila
Konyhatechnológia: Gauland András


Fotók és CGI
BuildEXT

Attila Tóth

Beszélj Attilával erről a projektről
Attila Tóth

Project lead architect

+3620 535 8421

Lépj velünk kapcsolatba