<

Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! panelbeszélgetésen a BuildEXT

A Menedzserek Országos Szövetsége 2021. február 18-án egész napos digitális konferenciát szervez 16 izgalmas panelbeszélgetéssel és több mint 60, saját szektorukban kiemelkedő előadóval. A Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! című rendezvényen Livják Csaba, a BuildEXT alapító ügyvezetője is megosztja gondolatait az építőipar digitalizációjának a fenntarthatóságban betöltött szerepével kapcsolatosan.

A konferencián elsősorban abban szeretnének az előadók hasznos információt nyújtani, hogy milyen változások, változtatások vihetik előre az adott szektort, hogy lehet egy fenntartható gazdaságot kialakítani, az ökológiailag fenntartható gazdasághoz mit kell az adott szektoroknak újragondolni vagy melyek azok a már korábban tervezett innovációk, melyek azonnali bevezetést igényelnek.

A BuildEXT egy olyan iparágat képvisel, ahol nem szervezetként szerzi a piros pontokat a fenntarthatósági osztálynaplóban, hanem az épületekkel, amiket mérnökirodaként tervez.

Munkatársaink negyedik éve dolgoznak BIM metodikával, és az azóta tervezett “BIM”-es épületeinkről elmondható, hogy költségben és karbonlábnyomban is fenntarthatóbbak a klasszikus módon tervezettekkel szemben.

A BIM, azaz az épületinformációs modellezés a gyógyír az építőipar betegségeire, ugyanakkor ma még nagyrészt félreértések és hiányos ismeretek fémjelzik Magyarországon a gyakorlati használatát. Hogy milyen szemléletváltásra, szabályozásra, oktatásra, fejlesztésekre, digitalizációra van szükség az építőipar fenntarthatóság irányába való elmozdításához? A panelbeszélgetés és az azt követő Q&A beszélgetés rövidsége várhatóan rengeteg érdekes kérdést hagy megválaszolatlanul, de mindenképpen érdekes lesz ennyi idő alatt is megismerni és ütköztetni az eltérő szektorok nézőpontját.

A 30 perces panelbeszélgetéseket követő 30 perces Q&A szekciókat a szövetség Facebook és Linkedin felületein követhetik az érdeklődők, a rendezvényre a szervezet honlapján lehet regisztrálni.

KÖR VAGY EGYENES? – Cirkuláris vagy lineáris gazdaság?

Panelbeszélgetés: 15:00 – 15:30 // Q&A beszélgetés: 15:30 – 16:00

A panelbeszélgetés szereplői:

  • Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója
  • Kovács Ágnes, a SIÓ-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója
  • Livják Csaba, a BuildExt Kft. alapítója, ügyvezetője
  • Moderátor: Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért igazgatója

A körforgásos gazdaságra való áttérés napjaink nagy üzleti lehetősége. A koncepció lényegét a legtöbb gazdasági szereplő még nem ismeri mélyrehatóan, holott ezen modell alkalmazásával növelhető a világgazdaság rugalmassága, valamint könnyebbé válik az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás, valamint az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak elérése is. Ahhoz, hogy a modellváltás beinduljon és teret nyerjen, összefogásra és tudásmegosztásra van szükség a vállalati, a kormányzati és a tudományos szféra részvételével. Azt, hogy hogyan is valósítható meg a körforgásos gazdaság Magyarországon jelenlévő multinacionális és középvállalatok vezetői szerint és hogy a gyakorlatban mit is tesznek, megtudhatják panelbeszélgetésünkből.

A konferencia részvételi díja egy fa ültetésének költsége, azaz 3 000 Ft, amellyel a résztvevők is hozzájárulnak a 3. kerületi Mocsárosdűlő klímavédelmi kiserdőben 1000 fa elültetéséhez.

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei