<

Interjú Livják Csabával BIM témában a Magyar Építők portálon

Lecseréltek mindent, ami addig a hétköznapok biztonságát adta, cserébe a következő projektjükön 56 ezerszer (!) kevesebb lett a nagyberuházások mindennapjait megkeserítő ütközésekből. A BuildEXT Kft. olyan integrált építőipari működést valósít meg a BIM segítségével, amely egyelőre nem jellemzi a hazai tervező cégeket, de az elképesztő megtérülési mutatók alapján érdemes őket követni.

Ezzel a felütéssel jelent meg egy hosszabb interjú Livják Csabával, a BuildEXT alapító tulajdonosával a Magyar Építők portálon.

Interjút készített a Magyar Építők Livják Csabával, a BuildEXT alapító tulajdonosával.

„Megkaptuk az összes pofont, amivel egy magyar építész ebben a módszertanban csak találkozhat.”

A 2006-ban indított vállalkozás alapítója összesen 30 félévet töltött a hazai felsőoktatásban; először gépész- majd építőmérnöki, később az építész BSC és master diplomákat szerezte meg. A posztgraduális képzéseket párhuzamosan végezte, miközben folyamatosan dolgozott az építőiparban.

Még tanult, mikor megtervezte az első házát. Később egy budapesti építészirodának dolgozott, Vietnamban toronyházakat, hoteleket tervezett, míg Magyarországon közel 200 ezer négyzetméter épület generáltervezése fűződik a nevéhez, főleg üzletek, irodaházak, gyárak, laborok, adatközpontok.

Mivel „nem volt egy jó munkahelye”, úgy döntött, csinál egyet – így jött létre a BuildEXT elődje, az akkor még klasszikus módszertannal tervező n-Gon Studio Kft.

A folytatásban többek között az is kiderül, hogy

  • mi volt az “a projekt, amely kilőtte az űrbe a vállalatot”
  • mi történik, amikor tízmillió ütközést talál a tervező egy beruházásban
  • a BIM hogyan képes hat ember 40 órányi munkáját egy ember félórányi munkájára sűríteni
  • és hogy melyik projekt a következő igazán nagy durranás a cég életében.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Fotó: Magyar Építők

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei