<

Livják Csaba kapta az Év innovátora díjat

Az ünnepélyes átadóra a Proptech Hungary 2023 konferencián került sor, ahol a legjobb startup és a legjobb scaleup vállalkozásokat is elismerték.

Az ingatlantechnológia (PropTech) témakörében negyedik alkalommal, neves nemzetközi előadókkal, angol és magyar nyelven került megrendezésre a Proptech Hungary Konferencia.

A regionális szinten is jegyzett eseményen olyan ingatlandigitalizációs témákról beszéltek az adott területek elismert szakemberei, mint a property intelligence, az adatalapú, proaktív FM vagy a generatív AI megjelenése a létesítmények digitális életciklusában. Szó esett a Metaverse és a digitális iker, valamint az adatalapú döntéshozatal egyre növekvő jelentőségéről, de olyan, mindennapokat meghatározó, aktuális témákról is, mint az energiaracionalizálás, a mobilitás szerepe, vagy a co-living.

Az innováció mintázata egyértelműen felismerhető, adaptálása pedig egyre több és nagyobb versenyelőnyhöz juttatja azokat, akik már most is gyűjtik az adatokat és a cégük digitalizálódásán dolgoznak. A teljes piaci átállás azonban azonban lassú és sok energiát és türelmet kívánó folyamat.

„Építettem egy halkilátót a nővérem lovardájánál. Ez egy fejjel lefelé fordított akvárium, ahova a halak fel tudnak úszni. Azt hittem, gyorsan használatba veszik, de napoknak kellett eltelni, mire az early adopterek megjelentek. Azóta viszont az összes hal ott van, gyakorlatilag teljesen kiürült alattuk a tó.” – érzékeltette angol nyelvű előadásában Livják Csaba, a BuildEXT ügyvezetője a digitalizáció dinamikáját.

A BuildEXT jelenleg így működik – halkilátót építünk és igyekszünk az előnyeit megmutatni a piaci szereplőknek.

„Ehhez felhasználjuk a digitalizáció
adta lehetőségeket, a gyakorlatban
működtetve az építőipar új

operációs rendszerét, a BIM-et”.

A konferencia záróbeszédét követően kerültek átadásra az innovációs díjak:

  • Best Startup – Parkl Digital Technologies // Somogyi Zsolt, ügyvezető igazgató
  • Best ScaleUp – OrthoGraph // Korbuly Ádám, CTO, alapító
  • Innovator of the Year // BuildEXT Csaba Livják, ügyvezető igazgató, alapító

A részletes program elérhető a rendezvény hivatalos honlapján, a fotók a Proptech Hungary Facebook posztjában.

A Proptech Hungary 2023 aftervideója
Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei