<

CCCH üzleti reggeli a BuildEXT-nél

A Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara tagjai egy reggeli mellett ismerkedhettek meg a digitalizáció és a mesterséges intelligencia építőipari következményeivel. A BuildEXT képviseletében Livják Csaba osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

Az eseményt Nicholas Sarvari, a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara (CCCH) elnöke nyitotta meg, majd a következő percben egy avatar ragadta meg a hallgatóság figyelmét, egy, az OpenChatGPT által az eseményre írt verssel.

CCCH üzleti reggeli

Ezt követően Livják Csaba csapott a téma közepébe egy épület gyors, a közönség bevonásával helyben készített látványtervének megalkotásával és pár, a BuildEXT által is használt technológia bemutatásával.

Természetesen felmerült a kérdés: milyen hatással lesz a generatív tervezés és a napi szinten érkező AI megoldások az építészetre a következő években?

Ehhez meg kell értenünk, hogy hol vagyunk most abban a fejlődési folyamatban, ami az építőipart alakította az elmúlt 30 évben – ehhez Fernando Morales Tosar ábráját hívta segítségül a BuildEXT alapítója.

A ’90-es évek CAD alapú tervezésétől a 3D-n át mára eljutottunk a BIM korszakába, amiról viszont tudni kel, hogy csak egy lépcsőfok az evolúcióban: a következő érát a digitális iker és a Metaverse fogja alakítani. Ennek a jeleit látjuk, amikor 1-1 látványos, futurisztikus videóval találkozunk valahol, de tudnunk kell, hogy a látott technológiát sok esetben már a gyakorlatban is alkalmazzák valamelyik szektorban.

https://www.linkedin.com/pulse/bim-level-4-maturity-aeco-metaverse-fernando-morales-tosar/

A továbbiakban bemutatásra került, hogy

  • miként használjuk a technológiát a teljes digitális életciklusban;
  • milyen hatással lesznek a fentiek az egyes cégek életére;
  • milyen tényezők akadályozhatják a valós szervezeti digitalizációt.

A rendezvényt jó hangulatú beszélgetés és technológiai demo zárta.

Gyere el soron következő rendezvényünkre, a BIM Projekt Workflow Meetupra!

Ha pedig szeretnél értesülni rendezvényeinkről, híreinkről és podcast adásainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei