<

BigSEE nemzetközi díjat nyert a GIRO irodaház modernizációs projekt

A díjjal a délkelet-európai régió 21 országában ismerik el a legjobb építészeti, belsőépítészeti és formatervezési megoldásokat 6 különböző kategóriában. A Grand Prix shortlistre is felkerült GIRO irodaház átalakítási projektet Munkahely kategóriában díjazta a szakmai zsűri.

Május 15-16. között rendezték meg Ljubljanában a délkelet-európai régió 21 országának kiváló építészeti és belsőépítészeti projektjeit díjazó Big SEE gálát. A BIG a 2000-es évek elején indult, célja a színvonalas szlovén építészet és design népszerűsítése volt. A 2010-es évek közepén kiterjesztették tevékenységüket a délkelet-európai régióra (SEE), így Magyarországra is. A régió legkiemelkedőbb kreatív teljesítményeinek elismerésére Ljubljanában minden évben kiosztják a BigSEE Awards díjakat, a díjazottak listáján idén több hazai építésziroda munkája között a GIRO irodaház modernizációs projektje is helyet kapott.

Cserháti Dávid (Visual Artist) és Révész Ágnes (Fit-out Projektmenedzser) a BuildEXT képviseletében átveszik a BigSEE díjat a GIRO projektért (Fotó: BigSEE)
Cserháti Dávid (Visual Artist) és Révész Ágnes (Fit-out Projektmenedzser) a BuildEXT képviseletében átveszik a BigSEE díjat a GIRO projektért (Fotó: BigSEE)

A projekt célja a Giro Zrt. székházának a felújítása volt. A koncepció egy 21. századi professzionális munkakörnyezet kialakítását célozta, a legmodernebb technológiát alkalmazva, egy több mint 150 éves, eklektikus stílusú épületbe integrálva, Budapest szívében. A megrendelő elvárásainak megfelelően új közösségi tereket és inspiráló nyitott irodákat hoztunk létre. A koncepció alapja a klasszikus és modern stílusok egymás mellé helyezéséből adódó kontraszt, arra törekedtünk, hogy a régi részletek gazdagságát a modern minimalizmus egyszerűségével ötvözzük a vállalat megújult identitásával együtt.

A tervezés és a kivitelezés támogatása során a leginnovatívabb módszereket alkalmaztuk; lézerszkenneltük az épületet, closed BIM-ben terveztünk, hogy 24 szakágat összehangoljunk, és CDE és BIM-alapú projektmenedzsmenttel kísértük a projektet a befejezésig. A projektet határidőre és a költségvetésen belül teljesítettük, az épületbe ágyazott bankközi pénzügyi elszámolási rendszer zökkenőmentes működése mellett.

Az eseményről és a díjazottakról az Építészfórum is beszámolt, a projektről ide kattintva található bővebb információ.

BigSEE nemzetközi belsőépítészeti díjat nyert Munkahely kategóriában a GIRO irodaház modernizációs projekt
BigSEE nemzetközi belsőépítészeti díjat nyert Munkahely kategóriában a GIRO irodaház modernizációs projekt
Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei