<

Építészeti értékek átörökítése
21. századi irodába

Belvárosi iroda

Ügyfél: Multinacionális szolgáltatásközvetítő

Bruttó szintterület: 1100 m2

Helyszín: Budapest

Tervezés éve: 2020

Építész: Baktay Andrea

Szolgáltatások:

Funkció: ,

Egy belvárosi irodaköltözési projekt során kaptunk 2020 nyarán ültetési tervre és design koncepció kialakítására megbízást egy nemzetközi cég hazai leányvállalatától. A megbízás végül annyira magával ragadóan hangulatosnak bizonyult, hogy pár héttel később az elvárthoz képest jóval több és látványosabb megoldást szállítottunk le a Megbízónknak.

Modern, belvárosi irodabelső koncepcióterve, műemlékvédelmi bérházban

Modern irodabelső
műemléki védettségű bérházban

Építészet és arculat összhangja

Épület

A költözésben érintett, Andrássy út körzetébe tartozó kétemeletes bérház még I. Ferenc József uralkodása idején épült. Az 1871-es rendezési terv Budapest belvárosában egységes építészetű környezetet eredményezett, mára pedig ez a frekventált terület az Andrássy úti UNESCO világörökség része is lett.

Spaceplan

A belvárosi iroda spaceplan-jeit a rendelkezésre álló, 1990-es keltezésű, kézzel készített tervek, valamint a tervezett létszámbővítést is tartalmazó tervezési program alapján készítettük el.

Design koncepcióterv

Megbízónk egy funkcionálisan jól működő, minimál, őszinte építészeti megoldásokat alkalmazó, ipari hangulatú, egyedi és a cég arculatát tükröző végeredményt szeretett volna elérni. Ennek részeként fontos volt a sötétpiros, fehér és szürke branding színek használata mellett a felhasznált anyagok (tégla, fa, szabadon szerelt gépészet, elektromos vezetékezés, stb.) naturális megjelenítése is.

Moodboard

A spaceplan elfogadása után azonnal elkezdtük a design tervezését: a burkolatokat, anyagokat, felületekek egy moodboard-ra gyűjtöttük össze, hogy érzékeltessük az iroda tervezett érzetét, stílusát.

Koncepcióterv

Koncepciónkban az örökölt építészeti értékeket szerettük volna ötvözni a 21. századi, modern munkaterekkel, hogy egy igazán egyedi, inspiráló munkakörnyezetet hozhassunk létre. A minél tágasabb irodai terek érdekében a függőfolyosók beépítésével terveztünk. Az elhatárolást egy különleges, zárható, sínrendszeren mozgatható, fényáteresztő és mindig változó homlokzati játékot eredményező megoldással terveztük kivitelezni.

Vizualizáció

Az elfogadott moodok és az arculati elvárások alapján belsőépítész csapatunk tagjai több eltérő vizuális megoldást álmodtak meg a belvárosi irodára. Ezek mindegyike tükrözte a megrendelő igényeit, ám a számos finom eltérés miatt egymáshoz képest érezhetően különböző irányt valósítottak meg. Ezek közül megrendelőnk már könnyen tudott választani, így 2020 szeptemberére el is készült az elvárásainak teljes mértékben eleget tevő tervcsomag.

Építészeti és szakági koncepciótervek

A tervcsomag leadását követően építészeti és szakági koncepció elkészítését javasoltuk az épületre, amely megvizsgálja az építészeti, tűzvédelmi, tartószerkezeti, gépészeti és elektromos szempontból a felmerülő kérdéseket, szabályozásokat, előírásokat és egyéb kötöttségeket, valamint meghatározza a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat és szakvéleményeket is.

„Nagyon elégedett voltam a BuildEXT csapatával. Gyorsan dolgoztak és többet adtak, mint amit vártam. Nem csak a designt találták el, de azt is bebizonyították, hogy miként lehet költséghatékonyan megvalósítani egy álmot egy régi bérházban.”

Balázs, ügyvezető igazgató, Multinacionális szolgáltatásközvetítő

(Mood képek forrása: Pinterest)


Érdekel a belsőépítészet?

Tudj meg többet a belsőépítészeti tervezés szolgáltatásunkról!


Belvárosi iroda

Csapat

BuildEXT
Felelős tervező: Baktay Andrea
Építész tervező munkatársak: Tóth Attila, Póllai Attila
Tervező munkatársak: Iryna Mykytenko, Cserháti Dávid, Goda Levente

Szakágak
Statika: Balázs Géza
Épületgépészet: Borsos Tibor
Épületvillamosság: Benke Szilveszter
Tűzvédelem: Fenyvesi Zsolt

Fotók és CGI
BuildEXT

Sandor Nagy

Beszélj Sándorral erről a projektről
Sandor Nagy

Business manager

+36 30 953 8212

Lépj velünk kapcsolatba