<

Előadtunk a Portfolio Építőipar 2023-on

A hazai építőipar egyik legfontosabb üzleti találkozójává nőtte ki magát a „Portfolio Építőipar” konferencia, amit 2023-ban immáron ötödik alkalommal rendeztek meg a szakma kiemelt szereplőinek részvételével.

Az Építőipar 2023 konferencián az építőipar szereplőit érintő legégetőbb és legaktuálisabb pénzügyi, üzleti, szabályozási, hatékonysági kérdéseket járták körbe az iparág véleményvezérei.

„Úgy vagyunk a BIM-mel, mint a gimiben a csajozással. Mindenki kipróbálta már, de kevés a jó tapasztalat.” c. előadásunkat a „Nincs több idő! – Digitalizálódjunk” szekcióban tartotta Livják Csaba, a BuildEXT ügyvezetője.

Livják Csaba előadása a Portfolio Építőipar 2023 konferencián

A prezentációban a valóság talajára vitte a „szakma nincs felkészülve a BIM-re” és a „kivitelezők nem tudják használni” toposzokat, azzal a hasonlattal élve, hogy „könyvek nélkül nem lett volna értelme megtanulni olvasni”. Az előadáson szó esett az állandó hálózatba kapcsoltságról, az épület digitális életciklusának a szerepéről és arról is, hogy valóban nem kell minden projektnek BIM-esnek lennie.

Elhangzott, hogy mi volt az alapgondolat az Arcoord BIM projektmenedzsment vállalkozás létrejötte mögött és hogy miként fog megjelenni a Metaverse az építőipar napi gyakorlatában, és zárógondolatként pedig, hogy mi az a mindset, ami akadályozza és mi, ami a valóságban segíti az ágazati digitalizációt.

Az előadást kerekasztal beszélgetés követte, ahol Tomor Tamással (kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató, Envirosense Hungary Kft.) beszélgettek Kovács Ádám (alapító ügyvezető, Brick+Data Kft.) moderálásával többek között a lézerszkenner alapon történő geodéziai felmérések építőipari lehetőségeiről.

A program és a teljes előadói lista az esemény hivatalos weboldalán érhető el.

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei