<

Külpiacrajutási Támogatást nyert a BuildEXT

Komoly sikerrel indult az év a BuildEXT Kft. számára, miután a vállalat közel 50 millió forintos pályázatot nyert a magyar kormány által meghirdetett Gazdaságvédelmi akcióterv keretében indított nemzeti exportvédelmi programból.

A Külpiacrajutási Támogatásról szóló oklevelet Livják Csaba, a BuildEXT Kft. alapító tulajdonosa vette át Magyar Leventétől, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettesétől Budapesten.

A külügyminiszter helyettes úr az ünnepélyes átadó rendezvényen elmondta: „A COVID-19 okozta helyzetnek látni kell az előnyeit is, békeidőben még nem volt olyan év, amelyben a kormányzat százmilliárd forintokat mozgósított volna a magyar exportőrök pozícióinak megvédésére és kiterjesztésére”.

A magyar kormány által a Gazdaságvédelmi akcióterv keretében tavaly indított nemzeti exportvédelmi program célja, hogy segítséget nyújtson a hazai vállalkozásoknak a külpiaci versenyben való helytállásban, valamint, hogy megőrizze és megerősítse az elmúlt években elért magyar exportteljesítményt.

“A BuildEXT pár éve még építész, majd generáltervező cég volt, mára azonban az építőipar digitalizációjának meghatározó szereplőjévé vált a régióban. Az irodánk a COVID-19 miatt megváltozott gazdasági helyzetre nem a költségek visszafogásával, hanem közel 30 fős létszámbővítéssel, eszközbeszerzéssel és a K+F tevékenység erősítésével, valamint a Külpiacrajutási Támogatás megpályázásával reagált.

Ennek hatására olyan technológiai fejlesztéseket hajtottunk végre az épületinformációs modellezés (BIM) területén, amely a világ élvonalába tartozó paradigmaváltó megoldásaival átformálja és hatékonyabbá teszi a hazai építőipart is. A fejlett digital twin technológia látványos gyorsulást és hatékonyságnövekedést hoz a tervezésben, a kivitelezéskoordinációban és az épületüzemeltetésben is. Az így megspórolt 30-50% idő, energia, stressz és költség a nap végén olcsóbb építésben, üzemeltetésben, energiafogyasztásban és végeredményében jóval kevesebb CO2 kibocsátásban és egy fenntarthatóbb épített környezetben ölt alakot.

„Felelősségünk, hogy ezt a
technológiai tudást minél
szélesebb körben alkalmazzuk.”

„Megosszuk a hazai szereplőkkel és az így felépült tervezési kapacitásunkkal növeljük az ország exportképességét és jó minőségű munkahelyet teremtsünk a Magyarországon élő, vagy külföldről hazatérő mérnökök számára” – foglalta össze a történteket Livják Csaba az eseményt követően.

  • Támogató: Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.
  • Pályázat megnevezése: Nemzeti Exportvédelmi Program Külpiacrajutási Támogatás
  • Projekt címe: Buildext építészeti mérnöki szolgáltatások
  • Támogatás összege: 49 975 340 Ft
  • Projekt tartalma: EU-n kívüli szakkiállításokon való részvétel, üzletember találkozók és roadshow, ISO 19650 bevezetése
Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei