<

Az Év Felújított Irodaháza díjat nyerte el az ACADEMIA 2024-ben

Nyert az egyik legrangosabb hazai ingatlanpiaci versenyen az ACADEMIA, a megtisztelő elismerést a ConvergenCE csapata vette át Az Év Irodája verseny díjátadó gáláján. A presztízsértékű épület felújítása és újragondolása mellett a zsűri a környezettudatosság iránti elkötelezettséget és a kortárs művészek támogatását is kiemelte.

A zsűri indoklása

„Egy olyan iparágban, ahol a fejlődés tanúbizonysága a gombamód kinövő irodaházak, az egykoron presztízs értékkel bíró épületek a feleledés homályába veszhetnek. Az új piaci trendek azonban nemcsak lehetőséget adnak, de szükségszerűvé teszik ezen ikonikus épületek újragondolását.

Ám az ilyen felújítások a fenntarthatóság és a látszólagos gazdaságosság elvei ellenére komoly meglepetéseket rejthetnek, hiszen nem tudjuk, hogy pontosan mit találunk a felszín alatt.

Az ACADEMIA Irodaház felújítása és újragondolása mellett nem csak a WELL és BREEAM magas fokú minősítésére törekedtek, amely a fejlesztők elkötelezettségét mutatja a környezettudatosság iránt, de a kortás művészek támogatását is kimelelkedően fontosnak tartják.”

Ezúton is szeretnénk gratulálni a nyerteseknek és egyúttal megköszönni minden kollégánknak és partnerünknek a munkáját, valamint a ConvergenCE belénk vetett bizalmát, aminek eredményeként az ACADEMIA megújult terei ezt a díjat is kiérdemelték.

A projektre a beruházó a BuildEXT-et kérte fel, a feladatunk az ACADEMIA irodaépület átalakításának belsőépítészeti tervezése volt, a koncepció, településképi bejelentési és kiviteli tervek elkészítése a ház eredeti tervezőjének, Guczogi Györgynek a hozzájárulásával.

A bérlők átrendeződése miatt lehetőség nyílt arra, hogy a tulajdonos újragondolja az épület tereit, bővítse az elérhető funkciók körét, korszerűsítse a belső megjelenést. Ezen felül a tetőn egy új terasz megtervezésére is felkérést kaptunk, ahonnan egyedülálló panoráma nyílik a belvárosra.

A projektet bővebben projektbemutató oldalunkon foglaltuk össze.

Főbb jellemzők
✔️ BIM-alapú tervezés és projektmenedzsment
✔️ CDE a tervezésben és kivitelezésben
✔️ Környezettudatos átalakítás
✔️ Proptech funkciók
✔️ ESG szempontrendszer

Minősítések
✔️ Platinum & Gold WELL előminősítés
✔️ BREEAM In-use minősítés
✔️ WiredScore Gold minősítés (elsőként Magyarországon!)
✔️ Access4you

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei