<

130 fát ültettünk az YBL szakmai nap után

Az YBL Szakmai Napján állítottunk ki április 14-én, de rendhagyó módon a műanyag tollakba, reklámbögrékbe és a két percig sem érdekes hűtőmágnesekre fektetendő büdzsét inkább arra fordítottuk, hogy a diákok nevében ültetünk egy-egy fát a MyForest közösségi erdőkben.

Kezdeményezésünk óriási sikert aratott, Magyarország hamarosan 130 olyan fával gazdagodik, amit már az új generációnak köszönhetünk.

Az YBL Szakmai napra semmilyen reklámtárggyal nem készültünk

És hogy ez miért fontos?

Mert a globális felmelegedés egyik legfontosabb oka az, hogy

a Földről az ipari civilizáció kezdete óta
eltűnt az erdőknek a kétharmada.

A maradék egyharmadnyi erdőségek pedig már nem képesek magukban megkötni az emberi tevékenység által kibocsátott CO2 mennyiséget, ami globális felmelegedéshez, végül az emberi civilizáció pusztulásához vezet (forrás).

A klímaproblémák másik nagy okozója az építőipar, amely 38%-ban járul hozzá a CO2 kibocsátáshoz.

Forrás: Globalabc.org

Ilyen szervezet például a MyForest, akik célként a földi erdők számának a megduplázását tűzték ki; minden földi lakosra számítva fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, és visszanyerjük az 1700-1800-as évek korára jellemző erdőknek legalább a kétharmadát.

Ezt a digitalizációs eszközök nyújtotta hatékonysággal nagymértékben csökkenthetjük (erről a Portfolio.hu-nak adott interjúban is beszélünk), de emellett más, hasonló célért küzdő szervezeteket is rendszeresen támogatunk.

Szóval van teendő, cégként mi is odafigyelünk a fenntarthatóságra, nem gyártunk feleslegesen marketinganyagot, nem nyomtatunk és ahol csak lehet, az ökológiai egyensúly helyreállítására törekszünk – tegyetek így Ti is!

Csaba Melovics

Beszélj Csabával erről a cikkről

Head of Marketing

+36 70 337 53 72

Lépj velünk kapcsolatba

A szerző további cikkei