2021

a kihívások és áttörések éve

Külföldi nyitás

Irány a non-EU régió!

Az év tökéletesen indult: január elején, a müncheni székhelyű BuildEXT Gmbh alapítása után átvettük a Külpiacralépési támogatói okiratot és ezzel együtt közel 50 millió Ft-ot, hogy segítsék az EU-n kívüli piacokra történő kilépésünket.

Megnézem
Január
Elismerés

Nocsak

Még meg sem száradt a tinta az okiraton, amikor jött az értesítés: egy titokzatos személy jelölte a BuildEXT-et a Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Menedzsment díjra, amiről akkor még nem is tudtuk, hogy mi az. Aztán elolvastuk a kiírást és rájöttünk, hogy tulajdonképpen ösztönösen így működünk, szóval miért is ne...? Így történt, hogy végül elismerő oklevelet kaptunk a design integrált alkalmazásáért.

Megnézem

ÉS AKKORmegjött az első felkérés is

2020-ban léptünk be a fenntartható fejlődés hazai előmozdításáért küzdő Magyarországi Üzleti Tanács és Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetbe, hogy a jobb épített környezet népszerűsítésével mi is hozzájáruljunk céljaik eléréséhez. Az együttműködés egyik megtisztelő eredményeként jött a felkérés, hogy vegyünk részt a Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! 2021 digitális konferencia egyik panelbeszélgetésén. A céget és a valódi fenntarthatósághoz elengedhetetlen előnyöket hordozó BIM workflow előnyeit Livják Csaba alapító tulajdonos képviselte.

Megnézem
Február

VISZLÁTn-Gon

Igen, mintha már évekkel ezelőtt lett volna, de ebben az évben engedtük el az n-Gon márkanevet, hogy figyelmünket ezentúl kizárólag a BuildEXT építésére fordítsuk. Köszönünk mindent az n-Gon Stúdiónak, nélküle a BuildEXT soha nem jutott volna oda, ahol most van. Élt és alkotott 12 évet.

Ezzel a lendülettel el is vonultunk,

a csodás Zemplén szívébe, Tolcsvára, hogy megtisztítsuk és véglegesre formázzuk a cég küldetését: a BuildEXT azért létezik, hogy fenntartható építőipari projekteket szállítson megrendelői számára.

Küldetés

Az emberiség számára fenntartható jövő kialakítása az építőipar ökológiai lábnyomának csökkentésével.

Vízió

Meghatározó szereplőként hozzájárulni a magyar építőipar digitalizációjához.

Értékeink

Folyamatos fejlődés, egyenesség, csapatszellem, szakmai alázat, minőség, proaktivitás, rugalmasság, win-win törekvés

Tavasz

A jövő építészei

Kísérleti jelleggel pár hónapig egy egészen fiatal építészgeneráció is dolgozott nálunk – a digitális oktatás sok vidám pillanatot és kézműves alkotást hozott az életünkbe.

– Hahó, meeting van, gyere az Innovation tárgyalóba.

– Ott matekoznak a gyerekeim, menjünk a Creatorba.

– Ott meg az enyémek vannak…

Aztán

BEÜTÖTTaz igazán nagy projekt

Mi tényleg akkor érezzük magunkat a legjobban, amikor egy projekt kezd nagy és bonyolult lenni… hát most megkaptuk. A Nemzeti Oltóanyaggyár projektben nem csak a “hagyományos BIM-es” (ez önmagában is egy komoly ellentmondás) építésztervezői tudásunkat maxolhatjuk ki, de az egyik legbonyolultabb technológiát is tudnunk kell betervezni. Egy olyan környezetben, ahol az egész világon mindössze 16 olyan cég létezik, aki ezt a technológiát szállítani tudja.

Február

Közben persze igen jól éreztük magunkat

Online-élő kvízt rendeztünk, póker- és társasjáték esteket tartottunk és amikor végre ismét találkozhattunk, rossz időben bevittük a strandot az irodába, közös reggeliken, sütögetéseken és különféle eseményeken örültünk egymásnak. Ami már csak azért is jó volt, mert élőben is láthattuk végre az újonnan csatlakozott kollégákat.

És eljött

A NYÁRegyik nagy durranása

Megszereztük az ISO 19650 minősítést, de még hogy! A minősítő intézet egyrészt minden idők legjobb dokumentációi közé sorolta az anyagunkat, másrészt jelezték, hogy felhasználnák az Egyesült Királyságban egy certifikációt népszerűsítő kampányban.

Megnézem
Július

BUILDTECH ASIAonline építőipari világkiállítás

Egyedüli európai kiállítóként vettünk részt – sajnos az utazási tilalmak miatt csak virtuálisan – a kiállításon. Talán a gyorsabb akklimatizálódás miatt, de a szervezők (khm) gyakorlatilag az Autodesk standja mellé tették a miénket.

Megnézem
Július

DOLGOZTUNK IS AZÉRTegy kicsit...

Amellett, hogy megnyertük az egyik kiemelt nagyberuházást, folyamatosan terheltük magunkat: volt több uszodai projektünk, terveztünk gyárakat, adatközpontot, labort, irodaházat, pár száz lakást, csináltunk 37 000 m2-nyi belsőépítészetet, műemléket, irodaház fitoutot, medical centert, de még egy nyertes TV torony koncepciónk is volt

Megnézem egy percben
Augusztus

Felpörgettüka scan to BIM üzletágat

Nyár végén bővültünk egyet, vettünk új, még profibb eszközöket és év végéig gyorsan beszkenneltünk és le is modelleztünk néhány irodaházat, csarnokot, raktárat, kápolnát, telephelyet... sőt, még egy komplett barlangot is Budán.

Megnézem

Amit

ÓRIÁSImegtiszteltetésnek vettünk...

hogy a Finta Stúdió elfogadta felkérésünket, így októberben elindíthattuk Építész kerekasztal beszélgetéssorozatunkat.

Itt olyan nyitott, innovatív, a közös útkeresésre és gondolataik megosztására hajlandó építőipari cégek képviselőivel szeretnénk beszélgetni, akik szívesen osztják meg valós teljesítményből nyert vezetői, technológiai, oktatás és más területekről származó tapasztalataikat, véleményeiket

Megnézem a videót
Október
Ősszel aztán

Jöttek a kiállítások és előadások...

Először a skandináv régió legjelentősebb BIM menedzsment platformja, a Dalux meghívására adtunk elő Koppenhágában közel 1000 mérnök előtt, majd a BIM World Munich világkiállításon állítottunk ki egyedüli magyarként saját standdal.

De beszéltünk a BME-n, prezentáltunk a HungaroCAD Építőipari szakmai találkozóján, voltak nálunk végzős egyetemisták és tartottunk online kurzust is BIM témakörben diákoknak.

...majd a szakmai interjúk.

Októberben a Magyar Építők hozott le egy hosszabb interjút, majd az Építészfórum és az Octogon hírezett rólunk többek között, decemberben pedig megjelentünk a Magyar Mérnöki Kamara hivatalos magazinjának a hasábjain is.

Megnézem
Ősz

Igen-igen, tudjuk,

mindig jönnek ezek a számok… viszont az évértékelő anyagoknak valahol ez kötelező eleme, szóval mi sem akartunk kimaradni. Meg hát… azért büszkék is vagyunk.

Nézzük videón!

180

projektet hoztunk le

290671

négyzetmétert terveztünk

31877

mérnöki munkaórában

LASSAN 2021-NEKIS A VÉGÉRE ÉRÜNK

és a fenntarthatósági alappillérekre gondolva 2021-ben is adakoztunk. Újabb fákat ültetünk a Myforest segítségével, illetve támogatjuk a gazdaságilag egyik leghátrányosabb helyzetű régióban található Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházat, valamint a BCSDH tagjaként a Race to Zero program szponzorálásával járulunk idén hozzá a klímasemleges Magyarország létrejöttéhez.

(A képeket kollégáink gyerekei rajzolták)

Letöltöm a képeslapot
December

És neked milyen volt 2021?

Kíváncsiak vagyunk a Te történetedre is, ha van kedved, ugorj be hozzánk valamikor egy kávéra!