Tagságunkkal bővült augusztusban a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara közössége, miután 2020. első negyedévében megkezdtük németországi működésünket is.

A német testvérvállalat létrejöttének egyik természetes következménye, hogy cégünk kiváltotta kamarai tagságát is. A DUIHK (Deutsch-Ungarische Industrie und Handelskammer) célja, hogy a magyar vállalkozások német piacon való sikeres megjelenését, valamint a magyar cégek német üzleti partnerkeresését támogassa, így erősítve a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat.

A Kamara ennek érdekében rendezvényeket és szakmai találkozókat (iparági kiállításokat, vásárokat, információs napokat) szervez, így a piacbővítés mellett a jövőben arra is lehetőségünk nyílik, hogy a német építőipar területéről érkező szakemberekkel is cseréljünk tapasztalatot.

német-magyar ipari kamara
A DUIHK a világ 92 országában, mintegy 140 városban működő, német külkereskedelmi kamarai hálózat (AHK) része, és több mint 40 000 tagvállalatot képvisel. A szervezetnek Magyarországon mintegy 900 tagja van.