Az YBL Szakmai Napján állítottunk ki április 14-én, de rendhagyó módon a műanyag tollakba, reklámbögrékbe és a két percig sem érdekes hűtőmágnesekre fektetendő büdzsét inkább arra fordítottuk, hogy a diákok nevében ültetünk egy-egy fát a MyForest közösségi erdőkben.

Kezdeményezésünk óriási sikert aratott, Magyarország hamarosan 130 olyan fával gazdagodik, amit már az új generációnak köszönhetünk.

És hogy ez miért fontos?

Mert a globális felmelegedés egyik legfontosabb oka az, hogy a Földről

az ipari civilizáció kezdete óta eltűnt az erdőknek a kétharmada.

A maradék egyharmadnyi erdőségek pedig már nem képesek magukban megkötni az emberi tevékenység által kibocsátott CO2 mennyiséget, ami globális felmelegedéshez, végül az emberi civilizáció pusztulásához vezet (forrás).

A klímaproblémák másik nagy okozója

az építőipar, amely 38%-ban járul hozzá az CO2 kibocsátáshoz.

Ezt a digitalizációs eszközök nyújtotta hatékonysággal nagymértékben csökkenthetjük (erről a Portfolio.hu-nak adott interjúban is beszélünk), de emellett más, hasonló célért küzdő szervezeteket is rendszeresen támogatunk.

Ilyen szervezet például a MyForest, akik célként a földi erdők számának a megduplázását tűzték ki; minden földi lakosra számítva fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, és visszanyerjük az 1700-1800-as évek korára jellemző erdőknek legalább a kétharmadát.

Szóval van teendő, cégként mi is odafigyelünk, nem gyártunk feleslegesen marketinganyagot, nem nyomtatunk és ahol csak lehet, az ökológiai egyensúly helyreállítására törekszünk – tegyetek így Ti is!